Bakanlıktan sulama birliklerine 100 milyon para gönderildi! Aktarılan paralar nereye gitti? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Bakanlıktan sulama birliklerine 100 milyon para gönderildi! Aktarılan paralar nereye gitti?

Bu haber 24 Aralık 2020 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da bulunan Atatürk, GAP, Güzelyurt, Sevimli, Tatarhüyük, Topçu Gündaşi Yalanlı ve Onortak sulama birlikleri bakanlık tarafından DSİ’ye bağlandı. Bakanlık tarafından sulama birliklerine 100 milyon para gönderildi. Sulama birliklerinin 110 milyon elektrik borcu bulunmasına rağmen kayyum olarak atanan memurların aktarılan parayı elektrik borcuna yatırmadığı iddia edildi. Çiftçiler aktarılan parayı soruyor.
Şanlıurfa’da sulama birliklerinin bazılarının birleştirilip DSİ’ye bağlanması, bazılarına da DSİ memurlarının kayyum olarak atanmasından sonra çiftçilerin sorunları bitmek bilmiyor.
ÇİFTÇİLER BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GERİ İSTİYOR
Şanlıurfa’da sulama birliklerinin bazılarının birleştirilip DSİ’ye bağlanması, bazılarına da DSİ memurlarının kayyum olarak atanmasından sonra çiftçilerin sorunları bitmek bilmedi. Ancak tarım ve Orman Bakanlığı aldığı kararla sulama birliklerindeki başkanlık sistemini kaldırdı. Başkanlık sisteminin kaldırılmasıyla DSİ memurları sulama birliklerine kayyum olarak atandı. Kayyum olarak DSİ memurları atandı atanmasına ancak çiftçiler adeta eski sistemi mumla arar oldu.
BAKANLIKTAN 100 MİLYON PARA GELDİ
Şanlıurfa’da bulunan Atatürk, GAP, Güzelyurt, Sevimli, Tatarhüyük, Topçu Gündaş, Yalanlı ve Onortak sulama birlikleri bakanlık tarafından DSİ’ye bağlandı. Bakanlık tarafından sulama birliklerine 100 milyon para gönderildi.
PARALAR NEDEN ELEKTRİK BORÇLARINA AKTARILMADI?
Bakanlık tarafından sulama birliklerine 100 milyon para gönderildi. Sulama birliklerinin 110 milyon elektrik borcu bulunmasına rağmen kayyum olarak atanan memurların aktarılan parayı elektrik borcuna yatırılmadığı iddia edildi. Hal böyle olunca çiftçiler iş yapamaz duruma geldi.
 PARALAR NEREYE HARCANDI?
Bakanlık tarafından sulama birliklerinin sorunları için gönderilen 100 milyon liranın nereye harcandığı bilinmiyor. Şanlıurfalı çiftçiler paranın nereye harcandığı noktasında DSİ’den açıklama bekliyor.