Şanlıurfa’ya örnek olacak lokanta: Buraya giren dua edip çıkıyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’ya örnek olacak lokanta: Buraya giren dua edip çıkıyor

Bu haber 28 Aralık 2021 - 0:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye geçtiğimiz hafta dolardaki dengesiz artışı ve buna bağlı olarak pek çok üründe fahiş fiyat uygulayan fırsatçıları ve stokçuları tartışırken; Şanlıurfa’da bir lokantacı uygun fiyatla yemek servisi veriyor. Yapılan bu hareket kent genelinde takdirle karşılandı.
( Sakine MEN-Özel Haber)
Türkiye geçtiğimiz hafta dolardaki dengesiz artışı ve buna bağlı olarak pek çok üründe fahiş fiyat uygulayan fırsatçıları ve stokçuları tartışırken; Şanlıurfa’da bir lokantacı uygun fiyatla yemek servisi veriyor.
 
“BİZ STOKÇU, FIRSATÇI DEĞİLİZ, VATANDAŞIN DUASI HER ŞEYİN ÜZERİNDE”
Kilometrelerce uzaktaki köylerden ve komşu ilçelerden uygun fiyatla yemek yemeye gelen vatandaşlar, lokantadan çıkarken lokanta sahibine hayır duası ediyor. Uygun fiyatla satmasına rağmen para kazandığını belirten lokantacı, "Zor zamanları birlikte aşacağız. Biz stokçu, fırsatçı değiliz, vatandaşın duası her şeyin üzerinde" diyor.
 
FİYATLAR DAR GELİRLİ VATANDAŞIN BÜTÇESİNE GÖRE
Lokantada her türden günlük taze yemek bulabiliyorken, fiyatları görenler ise şaşırıyor. Çorba, pilav ve makarna 4,50 liradan satılırken, tavuk haşlama ise 8.50 liradan satışa sunuluyor. Yemek yemeye gelen vatandaşlar sınırsız ekmek tüketebiliyorken, çay hizmeti de aynı şekilde ücretsiz ve sınırsız şekilde vatandaşa sunuluyor.
 
“İNSANLARDAN DUA ALDIĞIMIZ İÇİNPARANIN BEREKETİNİ GÖRÜYORUZ”
İşletme sahibi Mehmet Kılıç Şanlıurfalı vatandaşlara uygun fiyatla hizmet etmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şöyle devam etti:
“Biz stokçulara karşı zam yapmadık. Milletin, herkesin yemek yediği bir işletmeyiz. Burada para kazanıyoruz. Ama dualarla ayaktayız, stokçular yüzünden ayakta değiliz. Millet burada hem yemek yiyor hem, para veriyor, hem de dua ediyor. Vatandaşlar buraya gelip, 4 buçuk liraya çorba ve pilav alabiliyor. Üstüne çayı da sınırsız içiyor. Burada 9 liraya ekmek yemeden de karnını doyurabiliyor. Her işletme ve sektör zam yaptı, biz kesinlikle zam yapmayı düşünmüyoruz. Direne bildiğimiz kadar direneceğiz. Son zamanlarda yaşanan dolar ve kur artışlarından dolayı biz zam yapmadık. Zam yapmayı da kesinlikle düşünmüyoruz. Çünkü burada yaklaşık 800-bin kişi yemek yiyor. Bu ciddi bir rakam. Güneydoğuda böyle bir işletme kesinlikle yoktur. Biz burada fakir fukaranın duasıyla, müşterilerimizin duasıyla ayaktayız. Bizim mutfağımız bütün halka açıktır. Gönül rahatlığıyla insanlar gidip gezebilir, hangi marka yağ, hangi marka pirinç kullandığımızı görebilirler. Bizim burada farkımız self servis, biz burada daha çok garsondan kazanıyoruz. Ve birde sürümden kazanıyoruz. Şanlıurfa’da tek self servis ve işletme biziz. Yakında Balıklıgöl şubemizde hizmete sunulacak. Şimdiden o alandaki müşterilerimiz ne zaman geliyorsun diyerek bizleri beklemekteler. Ay zamanda birde tatlı dükkanı açılışı yapacağız. Hem ucuz hem de kaliteli fiyata vereceğiz. İnşallah 10 güne kadar hizmette olacak”