Şanlıurfa TÜRES’in Yeni Yönetimi ve Başkanı Belli Oldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa TÜRES’in Yeni Yönetimi ve Başkanı Belli Oldu

Bu haber 15 Ekim 2021 - 10:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans /RHA)-Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Şanlıurfa Şubesi genel kurul toplantısı yapıldı.Yapılan seçim sonucunda başkan ve yönetim kurulu üyeleri belli oldu.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Şanlıurfa Şube Başkanlığına İş İnsanı Abdurrahman Yaşar getirildi.
TÜRES Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yaşar yaptığı açıklamada; “TÜRES Şanlıurfa Şubesi olarak, Şanlıurfa’nın gastronomide hak ettiği yere gelmesine ön ayak olacağız. Bu durumu kurumsal olarak hayata geçireceğiz ve Şanlıurfa’nın yemek kültürünün uluslararası markalaşması için tüm paydaşlarımızla ortak hareket edeceğiz.TÜRES Şanlıurfa Şubesi olarak yönetimimizi oluşturduk ve yönetim kurulu olarak bir araya geldik. Şanlıurfa'da esnaflarımızı sorunlarını masaya yatırdık çok kısa zamanda genel başkanımızla Şanlıurfa’da bir araya gelerek Şanlıurfa'nın yemek kültürünün tanıtımı konusunda gerekli çalışmalarımızı yapacağız.” diye konuştu.
TÜRES NEDİR? TÜRES, 1.000’i aşkın marka, 12 bine yaklaşan satış noktası, 200 bini aşkın çalışan ve 25 milyar TL’lik ticaret hacmi ile yeme içme sektöründe faaliyet gösteren en etkili STK’dır. Misyonu, Türk Mutfağını dünya gastronomisinde lider hale getirmek, Vizyonu ise; Türk Mutfağının dünyadaki temsilcisi olmaktır. Ramazan Bingöl’ün Genel Başkanı olduğu TÜRES, Türk Mutfak dünyasına ahilik penceresinden bakarak bu köklü kültürü tanıtmayı, yaşatmayı ve ileriki nesillere taşımayı amaçlıyor. Bu amaçlar doğrultusunda TÜRES yeme – içme pazarında dünya markalarının oluşturulması, dünya Gastronomi pazarından daha çok pay alınması ve ülkemize gelir kazandırılması konusunda birçok çalışma yürütmektedir. Bugün lokanta ve restoranlar başta olmak üzere gıda sektöründe markalaşmış birçok kuruluş TÜRES’in üyesidir.