İmamoğlu: “Ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İmamoğlu:  “Ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Giresun ve Ordu’nun ardından Samsun’u da ziyaret etti.

Bu haber 15 Nisan 2023 - 17:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşması öncesinde İmamoğlu çiftine, Türkiye TFF 1.Lig'de bitime 5 hafta kala süper lige yükselmeyi garantileyen Samsunspor’un 55 numaralı formaları hediye edildi. 11 yıl aranın ardından Süper Lig’e çıkmayı başaran Samsunspor’u kutlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“19 Mayıs ruhunun kenti, Samsun'dayız. Kurtuluşa umudum kentindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ismiyle anılan birkaç şehirden biri, Samsun'dayız. Benim şehrimdeyiz. Benim yöremdeyiz, benim bölgemdeyiz. Doğduğum denizin kıyısındayız. Evladınız geldi İstanbul'dan, Samsun. Sizi coşkuyla selamlıyorum.”

“Büyük ve önemli işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek zorundadır”

İmamoğlu,  “Büyük ve önemli işler yapmak isteyen herkes ama herkes gençlere güvenmek zorundadır.” diyerek, “Gençlere saygı göstermek zorundadır. Gençlere eşit ve adil davranmak zorundadır. Ben gençlere çok güveniyorum. Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Sizlere önümüzdeki 14 Mayıs'taki seçimde, demokrasiyi vaat ediyoruz. Bu demokrasi mücadelesinin yolculuğu; hak, hukuk ve adalet yolculuğudur. Asla vazgeçmemek gerektirir. İşte bu yolculukta, 14 Mayıs'ta sizlere Cumhurbaşkanımız olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını getirdim. Bu kararlı yolculukta hepimize rol düşüyor.” ifadelerini kullandı.

 “Gençleri aldatmaya mı niyetleri var acaba?”

Gençlere seslenen İmamoğlu, “Memleketimizin bu konuda sıkıntıları var. Az önce gençlerden bahsettim sizlere. Yanlış yaptılar, yanlış yol yürüdüler. Bütün gençler adına söylüyorum; kendini rahatsız hissetmeye başladılar. Ya da gençleri aldatmaya mı niyetleri var acaba? Ama benim gençlerim zekidir, çeviktir, akıllıdır. Cumhuriyet’in gençleri onlar. Sevgili gençler; sizin samimiyet sınavınızdan geçmeyen hiçbir kimseye asla oy vermeyin, asla. Türkiye sizindir. Bu ülkeyi yönettiği ve her şeyi bildiğini düşünen insanlar kadar, sizin de bu ülkede hakkınız var.” şeklinde konuştu.

 “21. Yüzyıla yürürken, Cumhuriyet’imizi ayağa kaldıracağız”

İmamoğlu, Türkiye’nin gereksinimlerine uygun becerilerin bütün gelecek neslin elde edeceğini dile getirerek, “Yüzüncü yılında, 21. yüzyıla yürürken, Cumhuriyet’imizi ayağa kaldıracağız. Gençlere dünyadaki akranlarından daha iyi imkanları, daha iyi fırsatları sunacağız Gençleri, bütün dünyayla rekabet edebilir hale getireceğiz. Gençlere, kendi ülkelerinde özgürce yaşadıkları, hayallerini kurdukları, umut ve güveni buldukları topraklarda yaşayacakları geleceği hediye edeceğiz. Gençlerimizi sesini kısamayacaklar. Twitter'larınızı kapatamayacaklar. Sosyal medyalarınızı engelleyemeyecekler. Hayatta güçlü bireyler olmanızı sağlayacağız.” diye konuştu.

“Ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak”

Millet İttifakı’nın oluşumunun güçlü olduğunu ileri süren İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Millet İttifakı'na güvenin. Millet İttifakı’nın kadrolarına güvenin. Bunun en yakın şahidi bu kardeşiniz. O birliğin gücü, bize İstanbul'u kazandırdı. Bize Ankara'yı kazandırdı ve diğer şehirlerimizi kazandırdı. Şimdi daha güçlüyüz. Altı siyasi partimiz var. Her bir partimizin kadrolarıyla ve milletimizin evlatlarıyla, ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak. Bu dönem, bir siyasi yarış dönemi değil sevgili hemşehrilerim. Siyasi parti yarışı hiç değil. Bu dönem, ülkemizin demokrasisini inşa dönemi; hak, hukuk, adalet düzeninin yeniden kurulması dönemi.”

“Esas bayram, 15 Mayıs'ta”

İmamoğlu, “Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Belki bu Ramazan Bayramı, bildiğiniz gibi olmayacak. Ekonomik sıkıntılar var, problemler var. Ama biliyorsunuz; 14 Mayıs'ta, hemen, iktidar olur olmaz, Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere 15 bin lira prim verecek. Yani bayramlar devam edecek. Esas bayram, 15 Mayıs'ta. Demokrasi bayramı geliyor. Sevgili Samsunlular; son sözleşmemizi yapalım mı? Hazır mıyız? Bütün Karadeniz duyacak ama. Her şey çok güzel olacak. Sizin dilinize kurban olur bu Ekmem kardeşiniz. Her şey çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı