Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de iftar programında konuştu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de iftar programında konuştu

DEREN KOCAMANOĞLU- 15.04.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de iftar programında konuştu.

Bu haber 15 Nisan 2023 - 18:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Milletimizin sofrasına her oturduğumuzda muhabbetimizi güçlendiriyor ebedi ve ezeli kardeşliğimizi yeniliyoruz. Bu güzel ramazan akşamında, bu güzel iftar sofrasında kalplerimizi buluşturan herkese teşekkür ediyorum.

Ramazanın sizlerle birlikte tüm milletimize, tüm insanlığa bereket, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Rabbim bizleri bu mübarek günlerin kadri kıymetini bilenlerden eylesin. Rabbim 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i mağfiretimize, kurtuluşumuza, arınmamıza vesile kılsın.  

Bu sene ramazanı özellikle depremzedelerimizle beraber idrak etmeye itina gösteriyoruz. Ankara ve İstanbul’da afet mağduru kardeşlerimizle farklı vesilelerle bir araya geldik. Depremde destan yazan arama kurtarma ekiplerimizi ve belediyelerimizin temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde ağırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımızda kalan kardeşlerimizle iftarlarımızı açtık. Daha önce birkaç kez gittiğimiz depremzede illerimizi ramazanın başından beri tekrar tekrar ziyaret ettik.

Deprem konutlarımızın temellerini süratle atıyoruz. Yarın da inşallah Şanlıurfa’da olacağız. Dün itibarıyla inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 100 bini buldu. Allah nasip ederse Şanlıurfa ile birlikte bu rakam çok daha büyüyecek. Bayramda da depremzedelerimizi yalnız bırakmayacağız. İnşası tamamlanan köy evlerinin bazılarının teslimatını yapacağız. Hatay hariç tüm illerimizde enkaz kaldırma çalışmalarını bayrama kadar bitiriyoruz. Enkazlar kalkıp yeni inşaatlar yükseldikçe deprem bölgesinde umutların güçlendiğine şahit oluyoruz.

Afette evi yıkılan, yakınını kaybeden, kurulu düzeni bozulan kardeşlerimiz bu çalışmaları gördükçe hayata yeniden başlama cesareti buluyor. Resmi kurumlardan belediyelerimize kadar devletimizin tüm birimleri mülki idare amirlerimizden sağlıkçılarımıza, polislerimize, mimarlarımıza kadar tüm kamu personeli, gönüllüsünden hayırseverlerine kadar tüm sivil toplum velhasıl devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla tam kadro sahadadır. 7/24 esasına göre çalışmaktadır. Bölge dışında kalan diğer illerimiz, deprem mağduru vilayetlerimize düzenli yardım gönderiyor.

Kocaeli Valiliğimiz bugüne kadar toplam bin 500 tır dolusu yardım malzemesini bölgeye sevk etti. Kahramanmaraş’ta ilimiz adına prefabrik ve konteyner çarşıların kurulumuna başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, arama kurtarma ekiplerinden itfaiye ve iş makinelerine elindeki tüm imkanları bölgeye yığdı. Hatay’ın Defne ilçesinde yıllık 250 bin kişiye hizmet verecek 54 yataklı Kocaeli Hastanesi’nin kurulumunu 20 günde tamamladı.

Reklam ve şov yapmak yerine iş ve hizmet peşinde koşan herkesten, tüm kurumlarımızdan, belediyelerimizden Allah razı olsun diyorum. İnşallah yaraları tamamen sarıncaya, depremin izlerini tamamen silinceye kadar sahada olmayı sürdüreceğiz.

Ülkemiz 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin atmosferine girmiş durumdadır. Sandığın önümüze gelmesine bir aydan daha az bir zaman kaldı. Seçimler yaklaştıkça birileri yine ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladı.

Bizimle eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Onca yıldır yönettikleri belediyelerde yapmadıkları, önce söz verip sonra üzerine beton döktükleri ne kadar iş varsa ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getiriyorlar. Deprem felaketinin üzerinden 2 aydan fazla zaman geçti. İlk günlerde ortalığı ayağa kaldıranlardan şimdiye kadar insanımızın derdine derman olacak hiçbir teklif gelmedi. Çünkü bunların millete umut olacak hiçbir projeleri yok.

Birilerine makam, mevki dağıtmak dışında ortada anlaştıkları hiçbir konu yok fakat ağızlarını her açtıkları uzlaşmadan, uzlaşarak, anlaşarak ülkenin meselelerini çözmekten dem vuruyorlar.  

Bunların tek derdi var. Terör örgütleriyle el ele, omuz omuza kardeşçe yürümek. Bunlar değil mi Diyarbakır annelerinin yavrularını dağa kaçıranlar? Bunlar değil mi Diyarbakır’da 51 Kürt vatandaşımızı katledenler? O Selo denilen adam Kürt mü zannediyorsunuz? Hayır o Zaza. Kürt değil ama onunla övünüyor. İmralı’daki çocuk katili bunların şimdi vadettikleri değil mi?

Bu millet koalisyon dönemlerinin ne demek olduğunu çok iyi bilir. O dönemlerde bu ülke nelerin bedelini ödedi bunu çok iyi bilir. Bu millet siyasi istikrarsızlığın nasıl ağır faturalar ödettiğini çok iyi bilir. Benim Kocaelili vatandaşım terör örgütlerine teslim olmanın, terör örgütleriyle kol kola girmenin neye mal olacağını çok iyi bilir. Bildiği için de bu tür göz boyamalara asla prim vermez.

Kendi alanlarında dünyanın en ileri ürünleri olan yeni insansız hava araçlarımız uçmak için gün sayıyor. Ülkemizin dört bir yanında büyüyen organize sanayilerimize yer arıyoruz. Biz Cumhur İttifakı ile yedili koalisyon arasındaki gündem ve zihniyet farkını böylece ortaya koyuyoruz.”

 Hibya Haber Ajansı