Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı: Siverek benim belediyeciliği öğrendiğim yer | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı: Siverek benim belediyeciliği öğrendiğim yer

Bu haber 25 Eylül 2021 - 1:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Röportaj) – İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Ailemiz de Siverek’te geçmiş yıllarda görev yapan 3 tane belediye başkanı var. Abim yaptı, babam yaptı, babamın amcası yaptı. Doğal olarak Siverek benim belediyeciliği öğrendiğim yer” dedi.
( İbrahim Halil Kuş/Özel Röportaj)
İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bir takım dizi ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Şanlıurfa’ya geldiği an Ruha Haber Ajansı mikrofonlarına konuştu.
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Ruha Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kuş’a Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ı ziyareti, kendi yaşamını, Şanlıurfa’ya mesajını gibi birçok konuyu anlattı.
Biz sorduk, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı cevapladı.
İşte o röportaj:
Sizleri tanıyabilir miyiz?
12 Kasım 1973’te Şanlıurfa Siverek’te doğdum. Evliyim, 2 çocuğum var. 20 yıl önce kendi kurduğum hukuk bürosunda serbest avukatlık yapıyorum. 27 yılı şakın bir süredir Kadıköy’de yaşıyorum. Siyasete 1989 yılında SHP’de, Ankara Emek’te Murat Karayalçın ve Doğan Taşdelen’in seçim ofisinde çalışarak başladım. Lise 2 öğrencisiyken…
1992’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandıktan sonra 1994 yılında Zülfü Livaneli’nin seçim kampanyasında görev aldım. Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu’nun İstanbul Üniversitesi temsilciliğini, sonra da başkanlığını yürüttüm. O dönemde üniversite öğrencilerinin siyasi partilere üye olmaları yasaktı. Bu platform SHP’nin üniversite gençlik örgütü gibi çalışıyordu.
2011 yılında Oğuz Kaan Salıcı’nın CHP İstanbul İl Başkanı olması üzerine il yönetimine atandım. İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. 2012’de tekrar seçilerek İl Başkan Vekilliği ve seçim hukuk işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptım.
Murat Karayalçın’ın İstanbul İl Başkanlığı döneminde de CHP İstanbul İl Sekreteri olarak çalıştım. Ve şu anda da Kadıköy Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum.
Şanlıurfa’ya geldiniz neler söyleyeceksiniz?
Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin Antep’te üç gün sürecek bir çalıştayı var. Biliyorsunuz ben Urfalıyım. Ailemde daha önce burada belediye başkanlığı yaptı. Benim burayla bir bağım var. Fırsat buldukça da buraya Siverek’e gelip gidiyorum.
Geçtiğimiz günlerde de Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ı ziyaret ettiniz. Bir kadın belediye başkanı ve güzel bir durum. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?
Biliyorsunuz Ayşe Hanım Şeyhmus Aydın’ın istifasından sonra seçildi, ben de bir hayırlı olsuna gelmek istedim. Ailemiz de Siverek’te geçmiş yıllarda görev yapan 3 tane belediye başkanı var. Abim yaptı, babam yaptı, babamın amcası yaptı. Doğal olarak Siverek benim belediyeciliği öğrendiğim yer. Bir Siverekli olarak kendisine nasıl yardımcı olabilirim, kendisinin bize nasıl bir talimatı olabilir diye kısa bir sohbetimiz oldu. Ben Kadıköy belediye başkanıyım. Doğal olarak bizim hizmet alanlarımız daha geniş. Nasıl işbirliği yapabiliriz, Siverek’ten Kadıköy’e, Kadıköy’den Siverek’e neler katabiliriz diye güzel bir sohbetimiz oldu. Devamı da gelecek, ben Siverek’e tekrar geleceğim, kendisi de Kadıköy’e geleceğini söyledi. Bir kadının Urfa’da Siverek’te belediye başkanı olması çok özel ve önemli bir konu. Ne yazık ki bizler farklı tanınıyoruz, farklı algılanıyoruz. Bir kadının burada belediye başkanı olması topluma, Türkiye’de yaşayan herkese verilmiş en net mesajdır. Onun içinçok önemli bir görev yapıyor, umarım başarılı olur.
Pandemi var, pandemiden dolayı esnaf kötü durumda. Eminim İstanbul’da da eminim öyledir. Bu konu hakkında neler söylersiniz?
Ben göreve geleli yaklaşık 24-25 ay oldu. Bunun 18 ayı pandemiyle geçti. Sadece esnafı değil, toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu ile karşı karşıyayız. Restoranlar kapalı, hizmet alanları kapalı, insanlar iş yapamıyorlar. Doğal olarak esnafta ciddi bir ekon0mik sıkıntı var. Bu ekonomik sıkıntıya biz yerel yöneticiler olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biz Kadıköy’de kiraydı, işgal parasıydı, direk aldığımız bütün gelirleri erteledik. İptal ettik, almıyoruz veya çok düşük rakamlarla alıyoruz ve onları da erteliyoruz. Farklı iş kollarında çalışan arkadaşlarımıza farklı anlamlarda yardımcı olmaya çalıştık. Dükkanı kapalı olmayan esnafın yanında çalışanlara Ramazan’da ve özel günlerde koliler, sosyal yardımlar ve nakit yardımlarda bulunduk. Esnafın durumu çok kötü. Mesela ben dün Antep’te Türkiye’nin dört bir yanından gelen belediye başkanları ile Antep’i dolaştık. Herkes kan ağlıyor. Siverek’te Urfa’da veya Kadıköy’de hiç fark etmiyor, herkes kan ağlıyor. İş yok diyorlar ve bir destekte göremediklerini söylüyorlar. Ondan dolayı da biz de buradan onların seslerini hükümete duyuralım.
Kadıköy’de esnafa ne gibi yardımlarınız olacak?
Şimdi dönünce Kadıköy’de esnafa nakdi yardımlarımız olacak. Onun yasal prosedörlerini oluşturup belli bir süre içerisinde de nakdi yardım yapacağız.
Son olarak Şanlıurfa’ya hemşehrilerinizi diyeceğiniz bir şey varsa?
Urfa’ya bir şey dememe gerek yok çünkü ben de Urfalıyım. Sadece hemşehrilerime sağlık diliyorum. Kendilerine çok dikkat etsinler, çok kötü bir dönemden geçiyoruz. Vatana, millete sahip çıksınlar. Geleceklerine sahip çıksınlar. Umarım bu pandemiden sonra daha rahat kucaklaşmalar olur. Ben daha geniş kapsamlı olarak da gelip Urfa’da kalacağım. Buradan Büyükşehir başkanımıza da özürlerimi iletiyorum. Ani bir gelme oldu uğrayamadım. Vali Beye de uğrayacaktım. Kafamda öyle bir program var. Kısa süre de gelip hem bürokrasiyle hem belediye başkanlarımızla hem de Urfalı hemşehrilerimle daha geniş bir çalışma yapacağım.