Şanlıurfalı Yüzücüler, Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçtiler | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfalı Yüzücüler, Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçtiler

Bu haber 24 Eylül 2021 - 23:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çanakkale’de düzenlenen Boğaz Yüzme Yarışında mücadele eden Şanlıurfalı yüzücüler, 30 Ağustos Zafer Bayramını şanına layık bir tarzda kutladılar.

Çanakkale’de düzenlenen Boğaz Yüzme Yarışında mücadele eden Şanlıurfalı yüzücüler, 30 Ağustos Zafer Bayramını şanına layık bir tarzda kutladılar.
Bu yıl 34. gerçekleştirilen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışında Şanlıurfalı yüzücüler Şanlıurfa’yı başarılı bir şekilde temsil ettiler.
Organizasyonda Şanlıurfa’yı 4 erkek ile temsil eden Urfalı sporcular, 6.5 km’yi 68 dakikada yüzerek büyük başarı gösterdiler. 34. Çanakkale Boğaz Yarışmasında Şanlıurfa’yı İş Adamı ve Kasaptaşı Yaşam Koçu Süleyman Hicri, Harran Üniversitesi Kurumsal İletişim Medya Sorumlusu Eyyüp Yabatu, Şanlıurfa Yüzme Akademisi Yüzme Antrenörü İbrahim Halil İztivan ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Mehmet Altun temsil etti.  Daha önceki yarışmalarda da Şanlıurfa’lı yüzücüler bir çok dalda başarılara imza atmıştılar.
Şanlıurfa Yüzme Akademisi Antrenörü İbrahim Halil İztivan yöntemindeki gönüllü ekip, 1 ay süre ile yaptıkları antremanlarla büyük bir başarıya daha imza attılar. Günlük olarak yapılan antrenmanlarla büyük başarılar elde ettiklerini belirten İş adamı ve Kasaptaşı Gençleri Yaşam Koçu Süleyman Hicri; “Şanlıurfa Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilimizdir. Bizim amacımız Şanlıurfalı gençleri tüm spor alanlarına teşvik etmektir. Genç nesilimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp güzel alışkanlıklara teşvik etmekteyiz. Bunu da ancak sporla başarabiliriz. Valilik ve belediyelerin güzel tesisler yapmasına öncülük etmesini istiyoruz. Böylelikle gençlerimiz ve vatandaşlarımız, spor yapabilecekleri alanlara kavuşurlar. Sadece erkekler değil, kızlarımızın da atletizm, yüzme, voleybol, basketbol oynayabilecekleri mekanlar açılmasını yetkilerimizden istiyoruz. Bundan sonra daha çok gençle Şanlıurfamızı inşallah en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.