Babacan: “Ülkemizi içinde bulunduğu derin krizden çıkaracağız” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Babacan: “Ülkemizi içinde bulunduğu derin krizden çıkaracağız”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Millet Sofrası İftar Programı’nda konuştu.

Bu haber 15 Nisan 2023 - 19:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı programda Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Hep beraber İstanbul’u sokak sokak adımlayacağız. Girilmedik mahalle, dinlemedik insan bırakmayacağız. Endişeye mahal yok. Buradayız ve ülkemizi içinde bulunduğu derin krizden hep beraber çıkaracağız. Altı partinin genel başkanları ve çok kıymetli belediye başkanlarımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş’la beraber, hep beraber çalışacağız. Çok çalışacağız.”

“Eskiyen bir hikayeyi kabul etmediğim için buradayım”

Babacan, hukuk devletinden vazgeçmediklerini ve vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, “Ben bugün buradayım. Adaleti alaşağı eden, demokrasiyi ezen, hakkı yerle bir eden ve artık eskiyen bir hikayeyi kabul etmediğim için buradayım. Çünkü biz, yola çıkarken ulaşmayı hedeflediğimiz özgürlüklerden asla vazgeçmeyeceğiz. İleri demokrasiden, çoğulculuktan, katılımcılıktan vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

“Bakanların ev ödevi hazır”

Ülkenin yarınlarıyla ilgili detaylı hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Babacan, “22 alanda eylem planı hazırladık. Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ne yapacağını bütün detaylarıyla ortaya koyduk. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni hazırladık. 83 maddelik Anayasa metnimizi tamamladık. Tam bir mutabakatla 2 bin 300 maddelik Ortak Politikalar Metni imzaladık. Hükümet kurulduğu anda sağlık bakanının, milli eğitim bakanının, milli savunma bakanının, ekonomiyle ilgili bakanların, adalet bakanların ev ödevi hazır.” dedi.

“Seçim beyannameleri baştan aşağı kopya”

Babacan, “20 yıldır iktidarda olanlar, Ortak Politikalar Mutabakat Metninden 2 buçuk ay sonra bir seçim beyannamesi açıkladı. Bir baktık; baştan aşağı kopya.” diyerek, şunları kaydetti:

“Sayın Erdoğan ‘Mülakattı kaldıracağız’ diyor. Bir dakika. Mülakatla en büyük haksızlığı, kayırmacılığı yapan siz değil misiniz? ‘Gençlere internet’ imiş. Biz bunları 3 yıl önce söyledik, 2 buçuk ay önce yazdık. Açıkladıkları sosyal destek sistemi bizimkinin birebir kopyası. Artık çözüm üretemeyen, ancak Millet İttifakı’nın hazırladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metninin bir kopyasını ortaya koyabilen bir iktidardan bahsediyoruz. Artık iktidarın değişme zamanı geldi.”

“‘Kazanan Türkiye olsun’ dedik”

Ülke tarihinde görülmemiş bir birliktelik inşa ettiklerini ifade eden Babacan, “‘Bir elin sesi yok’ dedik, binlerce el birleştik. ‘Ya hep beraber ya hiçbirimiz’ dedik. Çünkü önümüzde çok kritik bir soru var: Türkiye mi, yoksa tek tek partilerimiz mi? Partilerimiz mi, yoksa 86 milyon mu? Altı parti olarak Türkiye’yi önceledik. ‘Bir araya geleceğiz’ dedik. Evet, fedakarlık istiyor, kolay değil. Bunu ülkemiz için yaptık. Biz ‘Ne olacaksa olsun, kazanan Türkiye olsun’ dedik. Tüm demokratlara, özgürlük aşıklarına, ülke sevdalılarına söz verdik: ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ dedik.” şeklinde konuştu.

“DEVA çalışkandır”

Babacan, “Her bir adayımız, bütün adaylar içinde en çalışkan olmak zorunda. Herkes 16 saat çalışıyorsa, bizim adaylarımız günde 20 saat çalışmak zorunda. DEVA çalışkandır. ‘DEVA, çalışan Türkiye’nin sesidir’ dedirtmek zorundayız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı