ŞURO Başkanı Çoban: ”Artık yeni bir dönem bizi bekliyor, umutluyuz” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ŞURO Başkanı Çoban: ”Artık yeni bir dönem bizi bekliyor, umutluyuz”

Bu haber 24 Eylül 2021 - 23:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans/RHA-Özel Haber) -Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi yerleşkesinde sergilenmeye başlayan Göbeklitepe'deki dikilitaşların replikası, Şanlıurfalıları sevindirdi. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, “Turizmciler olarak kısaca artık yeni bir dönem bizi bekliyor, umutluyuz. ” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi yerleşkesinde sergilenmeye başlayan Göbeklitepe'deki dikilitaşların replikası, Şanlıurfalıları sevindirdi. Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe’de D yapsı P18 nolu dikilitaşın bir kopyası Amerika’da bulunan Birleşmiş Milletler binasının bahçesine dikildi.
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban RHA Ajans'a yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti:''Şanlıurfa’nın ve Göbekli Tepe’nin tanıtımına çok büyük bir katkı sunacak. Göbeklitepe dikilitaşı replikasının Birleşmiş Milletleri Ziyaret eden herkesin görüyor olması ve dünya basınına yansıması tanıtımımıza çok güzel bir katkı sağlayacaktır.Çoban,"Göbeklitepe'nin bilinirliğini tüm dünyaya ilan eden bu sergi ile Şanlıurfa turizminde altın bir çağ başlayacak.''Dedi.
''ŞANLIURFA TURİZMİNDE HEYECAN YARATTI''
Son yıllarda Şanlıurfa ve Göbeklitepe’ye Suriye ve Pandemi nedeniyle gelemeyen yabancı turistler önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa ve Göbeklitepe’ye gelmeleri için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır.
Göbeklitepe dikili taşının Replikasının birleşmiş milletler bahçesine sergilenmesi Şanlıurfa’da ve turizmcilerde büyük bir heyecana ve sevgiye yol açtı.