Yanan Harran Üniversitesi Ormanı Kaderine terk edildi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Yanan Harran Üniversitesi Ormanı Kaderine terk edildi

Bu haber 24 Şubat 2022 - 5:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans RHA)- Geçtiğimiz Temmuz 2020'de yanan Harran Üniversitesi Ormanı Kaderine terk edildi.

Geçtiğimiz 20 Temmuz 2020 yılında yanan Harran Üniversitesi Ormanı içler acısı durumda bulunuyor.
20 Temmuz 2020 yılında çıkan yangın nedeniyle 45 hektar orman alanının zarar gördüğü Harran Üniversitesi Ormanı adeta kaderine terk edildi.
Harran Üniversitesi'nun en büyük oksijen deposu niteliğindeki devasa alanda kurulan orman yaklaşık 2 yıl önce çıkan yangın nedeniyle 45 hektarlık alan zarar gördü. Devlet Su İşleri sulama kanalının da geçtiği güzergahta yanan 45 hektarlık alanda bugüne kadar herhangi bir fidan dikilmemezken vatandaşlar tarafından büyük tepkiye neden oldu. Vatandaşlar Orman Fakiri İller arasında ilk 3 sırada yer alan Şanlıurfa'da bölgeye nefes aldıracak Harran Üniversitesi Ormanına el atılmasını istedi.
– Şanlıurfa Orman Fakiri İller ArasındaŞanlıurfa, Orman alanlarının illere göre dağılımında en az ormana sahip iller arasında yer aldı.
2020 verilerinin paylaşıldığı bilgilerde Şanlıurfa’nın orman yüzdesi 1 olarak kaydedildi.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün olduğu Şanlıurfa orman fakiri olarak kayıtlara geçti. Yüzölçümünün yüzde 29,4'ü ormanlarla kaplı olan Türkiye'de, en az ormana sahip 3 il arasında Şanlıurfa bulunuyor.
2020 Yılı ‘Orman Alanlarının İllere Göre Dağılımı’ belli oldu. Böylece kişi başına düşen en yüksek ve düşük ormanlık alanlara sahip iller harita üzerinde paylaşıldı. Buna göre, orman yüzdesi bakımından Türkiye’de en fazla ormana sahip il yüzde 72 ile Karabük oldu. Karabük’ü yüzde 68’le Muğla ve yüzde 65’le Bolu takip ediyor. Ülkemizde en fazla ormana sahip iller arasında Sinop, Bartın ve Artvin de bulunuyor.
Ülkemizde orman bakımından en fakir il ise yüzde 0 ile Iğdır oldu. Iğdır’ı yüzde 1’e sahip olan Şanlıurfa ve Ağrı takip ediyor. Bu illerin yanı sıra Van, Aksaray ve Nevşehir de ormanlık alan açısından en az iller arasında yer alıyor.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün olduğu Şanlıurfa orman fakiri olarak kayıtlara geçti.