Siverek Belediyesi hurda araçları MKE’ye devretti | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Siverek Belediyesi hurda araçları MKE’ye devretti

Bu haber 18 Mayıs 2021 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Siverek Belediyesi bünyesindeki ve belde belediyelerinden devralınan hurda araçları Makine ve Kimya Enstitüsü’ne (MKE) devredildi.

Şanlıurfa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte İl Özel İdaresi ve kapanan belde belediyelerinden devredilen çoğunluğu hurda araçlar için MKE ile görüşmelere başlandı.
Viranşehir kara yolundaki Destek Hizmetleri Müdürlüğü bahçesinde bekletilen hurda araçlar, MKE ile imzalanan protokolün ardından gelen tırlara yüklendi.
Uzun süredir bekletilen hurda araçların müdürlük bahçesini gereksiz işgal ettiğini dile getiren Destek Hizmetler Müdürü Ahmet Cemil Bilgiç, yapılan görüşmelerin netice verdiğini söyledi.
Görüşmelerin ardından MKE ile protokol imzalandığını belirten Ahmet Cemil Bilgiç, “Tamir masrafı kendi fiyatına yaklaşan ve bakım-onarımının mümkün olmadığı şeklinde tespiti yaptığımız araçlar, çok uzun zamandır bekletiliyordu. Geri dönüşüm kapsamında değerlendirdiğimiz araçları yaptığımız görüşmelerin ardından MKE’ye devrettik. Hurda araçların devrinden elde edilecek meblağı yeni araç alımında kullanmayı planlıyoruz.” dedi.
Hurda araçlarındevredilmesiyle kamu zararının önüne geçildiğini ifade eden Bilgiç, şunları söyledi: “Yedek parça olarak kullanılması muhtemel araçlar bekletildiği müddetçe oluşacak kamu zararının önüne geçtik. Çünkü model olarak çok eski araçlar vardı ki 1979 ve 1993 arasında değişen yaklaşık 20 araç vardı. Kamu zararının önüne geçmekle beraber belediyemizi de maddi külfetten kurtardık.”
Tırlara yüklenen araçlar, Kırıkkale’deki Makine ve Kimya Enstitüsü’ne gönderildi.