Büyükşehir’den Çevre Bilinci Ve İklim Değişikliği Eğitimi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Büyükşehir’den Çevre Bilinci Ve İklim Değişikliği Eğitimi

Bu haber 21 Mart 2022 - 5:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre duyarlılığını arttırmak ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla Çevre Bilinci ve İklim Değişikliği Eğitimi düzenlendi.

Çevreye ve doğaya değer veren bir anlayışla uygulamalarına devam eden Zeynel Abidin Beyazgül, Başkanlığındaki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kez okullarda Çevre Bilinci ve İklim Değişikliği Eğitimleri gerçekleştirerek çevre bilincini gençlere aşılıyor.
Okullarda çocuklara temiz bir çevrenin önemi anlatmak için çevre bilinci eğitimleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öğrencilere çevreye saygı ve korumaya yönelik bilinçlendirme sağlıyor.
Çocukların çevre bilincinin artırılması ve geri dönüşümün önemini kavrayabilmesi adına uzman eğitmenler tarafından hazırlanan program kapsamında Şanlıurfa'daki tüm okullarda eğitimlerin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
ÇALIŞMA TÜM OKULLARDA YAYGINLAŞTIRILACAK
Gerçekleştirilen eğitimler ile öğrencilerin çevreyi ve doğayı koruma bilinci edinmesi, geri dönüşüm ve atık toplama faaliyetlerine katılması, çevre duyarlılığının toplumda yaygınlaşması ve iklim değişikliği konularında bilinçlenmesi hedefleniyor.
Ayrıca gerçekleştirilen eğitimlerin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri okullarda gerçekleştirdikleri eğitimin daha kalıcı olması adına okullara kaynağında ayrıştırma (atık yağ, atık pil, geri dönüşüm) kutuları bırakıyor. Doldurulan her atık kutuları için ayrı teşvik edici ödüller ve hediyeler verilmektedir.