Önen’den 19 Mayıs Mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Önen’den 19 Mayıs Mesajı

Bu haber 19 Mayıs 2021 - 17:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımesajı;“Dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umuduyuz”

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızın 102. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Büyükelçimiz A.Emin Önen mesajında, bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün devam edeceğini, bütün gençlerimizin sadece kendi milletimiz için değil dünyanın dört bir yanındaki mazlumların ülkemize duyduğu güven ve beslediği umudun sorumluluğuyla gayret göstereceklerine inandıklarını söyledi.
Hep birlikte geleceğe koşalım
Çin / Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dedikleri gibi; “19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal’in Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle Milli Mücadeleyi başlattığı tarihi bir gündür. Emperyalist, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı verdiğimiz mücadelede, milletimiz sarsılmaz bir kararlılıkla birlik ve beraberlik içinde yeniden ayağa kalkmak için öne atılmıştır. Türk milleti, İstiklal Mücadelesi boyunca hiçbir millete nasip olmayan azim ve cesaretle göğsünü düşmana siper ederek vatanını, bayrağını savunmuş ve destansı bir zafer elde etmiştir. Gençlerimiz de Milli Mücadeleden bugüne her dönemde gösterdikleri kahramanlık ve gayretle ülkemizin ümidi olduklarını ortaya koymuşlardır. İnanıyorum ki gençlerimiz vizyon, hedef ve değerlerimize sahip çıkarak devraldıkları bayrağı çok daha ileri noktalara taşıyacak, ulusal ve uluslararası alanlardaki başarılarıyla ülkemizi güçlü şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerdir” diyerek gençlerimizin bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacaklarına inandıklarını söyledi.
Gençlerimiz umudumuz ve geleceğimizdir
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Gençlerimiz umudumuz ve geleceğimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, bölgesel ve küresel liderlik yolunda ilerledikçe, gençlerimize daha çok fırsat sunmaya devam edeceğiz. Bütün gençlerimizin sadece kendi milletimiz için değil dünyanın dört bir yanındaki mazlumların ülkemize duyduğu güven ve beslediği umudun sorumluluğuyla gayret göstereceklerine inanıyoruz. Milli Mücadele’nin başlangıcının 102. yılında Atatürk ve bütün şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle, rahmet ve minnet ile anıyoruz. 19Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.