Viranşehir’de Ağaç dikimi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Viranşehir’de Ağaç dikimi

Bu haber 11 Kasım 2020 - 17:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Kasım 2019 tarihinde 11 Kasım'ı "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan etmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nca "Geleceğe Nefes" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Viranşehir ilçesinde ağaç dikimi yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Bugün Fidan Yarın Nefes” Ağaç dikme kampanyasında Şanlıurfa Viranşehir’de yaklaşık Bin fidan toprakla buluşturuldu.

Viranşehir Tarım Lisesi’nde düzenlenen Ağaç dikme kampanyasına, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim yağan, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Varol, cumhuriyet başsavcısı Hikmet Semiz İlçe kaymakamı yazı işler müdürü Haşim yıldız,Kurum amirleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
Ağaç dikme kampanyasından önce kısa bir açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, Ağaç kampanyasına destek için geldiklerini belirterek, Ağaç dikmenin önemine vurgu yaptı. Gelecek nesillere yapılacak en büyük hizmetlerden birini yaptıklarını ifade eden Başkan Ekinci, “Bu dünyaya bırakabileceğimiz en güzel miras ağaçtır” dedi. Ardından ağaç diken Başkan Ekinci, geçen yıl diktiği ağaçı görünce duygulandı. Ektiği ağacın büyüdüğünü gören Başkan Ekinci, her yıl ekilen ağaçların böyle büyüyeceğini ve ilçedeki yeşil alanların daha da artacağını ifade etti.