Urfalı akademisyenin ölümü örtbas mı edildi? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfalı akademisyenin ölümü örtbas mı edildi?

Bu haber 07 Nisan 2020 - 11:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Harran Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Nuri Çevikel, Harran Üniversitesi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ancak oğlunun iddialarına göre Çevikel, kalp krizinden değil koronavirüsten dolayı hayatını kaybetmiş.

Tüm dünyayı tehdit eden ve Türkiye’de de etkilerini gösteren Covid-19 salgınına karşı ülkemizde de tedbir ve önlemler üst safhaya çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Nuri Çevikel, Harran Üniversitesi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ancak oğlunun iddialarına göre Çevikel, kalp krizinden değil koronavirüsten dolayı hayatını kaybetmiş.

Oğlu olduğu iddia edilen “soulful keys” isimli kullanıcı Ekşi Sözlük olarak bilinen paylaşım platformuna yazı yazdı. Harran Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Nuri Çevikel’in oğlu olduğunu iddia eden ve “soulful keys” isimli kullanıcının yazdığı iddia edilen yazıda Çevikel’in kalp krizinden değil koronaviristen öldüğü iddia ediliyor.

 

“HALBUKİ BABAM BİR COVİD-19 KURBANIYDI”

İşte Eksi Sözlük’te paylaşılan iddialar ve satır başları:

“Bu olay 2 gün önce covid-19 salgınına yenik düşerek can veren babamla ilgilidir.

Not: şuan İngilizce klavye kullanmak zorundayım. Yazımdaki tuhaflıklar için şimdiden özür dilerim.

Yaklaşık 1 ya da 2 hafta önce, grip semptomları göstermeye başladıktan sonra muayene olmak için gittiği Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sadece grip olabileceği söylenerek babam evine geri gönderildi. Eve döndükten bir hafta sonra ateş, nefes darlığı ve halsizlik gibi şikâyetlerin artışıyla ayni hastaneye tekrar giderek karantina altına alindi. Bu esnada hastanede test yapmışlardı ama bu testin sonucunun alınması neredeyse günler sürerken babamın durumu fenalaşınca acilen bir yoğun bakim ünitesine alindi. Ne yazık ki çok geçmeden bir böbreğinin iflası sonra da bir kalp krizi sonucu babam o hasta hanede sabaha karsı can verdi.

Ardından babamın ölümü hakkında saatlerce bir açıklama yapılmadı ve kalp krizi dendi. Halbuki babam bir covid-19 kurbanıydı ve babamı tanıyan Kıbrıs basını bu olum sebebinin kalp krizi olduğunu yazdı.

Yani babamın aslında televizyonlarda belirtilen ölü sayılarıyla hiçbir bir alakası yok ve bazı insanlar tarafından bir politika oyuncağı haline getirildi. Kim bilir daha kaç hasta bu şekilde kayda geçildi.

Şuan Kıbrıs’ta olduğum için bu süreçte ailemin yanında olamıyorum çünkü adaya giriş ve çıkışlar tamamen kapalı. Eğer kanıt isteyen olursa abimden hastane kayıtlarını isteyeceğim.

“BABAMLA TEMAS ETMİŞ OLABİLECEK AİLE BİREYLERİ, TEST YAPIP ŞUAN KENDİLERİNİ BİR EVDE KARANTİNAYA ALDILAR”

Gelen bazı soruların cevabi:

Babamın olumu üzerine doktor bazı aile fertlerimin tehlike altında olduğunu ve test yaptırıp kendilerini karantinaya almak zorunda olduğunu söylemiş. Babamla temas etmiş olabilecek aile bireyleri, test yapıp şuan kendilerini bir evde karantinaya aldılar.

Bazıları tek derdin babanın kâğıtta görünen olum sebebi mi diye soruyor. Hayır, benim derdim şuan can çekişmeye devam eden ve ölmüş olan binlerce insanın olum sebebinin, covid-19 virüsünün tetikleyebileceği bir sebep olarak gösteriliyor olması. İsterseniz covid-19’dan kaynaklanan ölümlerin hepsi belgede böbrek yetmezliği, kalp krizi, ya da solunum yetmezliği yazılsın. Bu sayede Türkiye virüsü başarıyla yenmiş olur, değil mi?

 “HASTANE ÇALIŞANLARI BÜYÜK BİR SORUMLULUK ALTINDADIR”

Gelişmeler: babamın defnedildiği gün babamın test sonucunda pozitif çıktığı sadece aileme bildirildi. Ölüm sebebi sonuç olarak salgın hastalık (doğal ölüm) olarak nihayetinde kayda geçmiş oldu.

Yine de babam ilk hastaneye başvurduğunda endişelenmemesi gerektiğini ama dikkatli olması gerektiğini söylediler. Babam o hastaneden çıktığı an ve öncesinde birçok insanla iletişime geçmiş ve virüsün yayılmasında bir rol oynamış olabilir. Bu durumda bu rahatlığa sahip olan hastane çalışanları büyük bir sorumluluk altındadır.”

İşte Harran Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Nuri Çevikel’e ait olduğu iddia edilen ve Ekşi Sözlük’te paylaşılan o ölüm belgesi: