Suruç çiftçisinin sorunları meclise taşındı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Suruç çiftçisinin sorunları meclise taşındı

Bu haber 14 Şubat 2020 - 9:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Suruç ilçesindeki çiftçilere DSİ ve DEDAŞ tarafından yüksek miktarlarda kesilen cezalar ve faturalandırmalar meclis gündemine taşındı.

RHA AJANS/RHA) – Suruç ilçesindeki çiftçilerin yüksek fatura şikâyeti meclise taşındı.

HDP Şanlıurfa milletvekili Nusrettin Maçin Suruç ilçesindeki çiftçilere DSİ ve DEDAŞ tarafından yüksek miktarlarda kesilen cezalar ve faturalandırmalar ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle verilen o soru önergesi:

“1. Çiftçilerin, su basıncı yeterli olmadığından dolayı yağmurlama yöntemini kullanamadığı için salma sulama yöntemini kullanmalarından dolayı haklarında cezai işlem uygulanmıştır. Bu mağduriyetin giderilmesi için bakanlığınız herhangi bir çalışma yapmış mıdır?

2. Bölgede üretim yapan çiftçilerimize, tahakkuk edilen yüksek meblağda ki elektrik ve su faturalarına dair herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

3. Üreticilere tahakkuk edilen yüksek meblağda ki faturalardan dolayı insanlar üretim yapamaz hale gelmişlerdir, tahakkuk edilen faturalara dair herhangi bir düzenleme veyahut indirim yapılması planlanmakta mıdır?

4. Bölge çiftçisine haksız yere tahakkuk edilen elektrik ve sulama borcundan kaynaklı hak ettikleri destekleri alamamaları konusunda bakanlığınızın herhangi bir denetlemesi ve konu hakkında çalışması var mıdır?

5. DSİ ve DEDAŞ gibi söz konusu kuruluşların çiftçiyi mağdur eden cezalar tahakkuk etmesinden sonra herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise neden başlatılmamıştır?

6. Mağdur olan çiftçilere tekrardan tarımsal üretim yapabilmeleri için finansal destek sağlanmış mıdır?