Ceylanpınar’da çıkarılan işçilerin akıbeti ne olacak? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ceylanpınar’da çıkarılan işçilerin akıbeti ne olacak?

Bu haber 24 Ocak 2020 - 12:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ceylanpınar Belediyesi’nde Abdullah Aksak döneminde belediyeden haksız bir şekilde çıkarılan işçilerle ilgili henüz somut bir adım atılmadı. Kent kamuoyu çeşitli bahanelerle işten çıkarılan işçilerin durumunu merak ediyor.

Hatırlanacağı üzere mazbatası Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürülen ve başkanlığı iptal edilen Abdullah Aksak döneminde belediyeden çalışan yüzlerce işçi çeşitli bahanelerle işten çıkarılmıştı. Aksak’ın başkanlığının düşürülmesi sonrasında belediye meclisi içerisinde yapılan seçimle başkanlığa Feyyaz Soylu seçilmişti. Yaşanan bu başkanlık değişiminden sonra gözler çıkarılan işçilere çevrilmişti.

Bilindiği uzer geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız kentteki basın mensupları ile bir araya gelmiş ve 2019 yılını değerlendirmişti. İl Başkanı Bahattin Yıldız toplantıda kendisine yöneltilen soru üzerine işçilerin bazılarının geri dönüşü için gerekli adımların atılacağını ifade etmişti.

Öte yandan Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve bu görüşmede işten çıkarılan işçilerin geri alınması gündeme gelmişti. Ancak aradan geçen onca zamana rağmen henüz işçilerle ilgili bir arpa boyu kadar yol alınmadı.

Kent kamuoyu işçilerin geri alınması ile ilgili süreci merak ediyor.