ÇHC Pekin Büyükelçi Önen’e ziyaretçi akını | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ÇHC Pekin Büyükelçi Önen’e ziyaretçi akını

Bu haber 25 Ekim 2019 - 20:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sn. Zafer Sönmez, ICBC Bank Türkiye Yönetim Kurulu üyeleri, Uludağ İçecek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak, Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’i makamında ziyaret etti. Büyükelçimiz A. Emin Önen de ziyaretler sonrasında 5. Türk-Çin İlişkileri Uluslararası Sempozyumunun açılışına katıldı.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Pekin’de temaslarda bulunan Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez ve beraberindeki heyet onurlarına Büyükelçilik konutunda bir akşam yemeği verdi.

Büyükelçimiz Emin Önen, Pekin’de bulunan ICBC Bank Türkiye Yönetim Kurulu üyelerini de Büyükelçilikte kabul ederek faaliyetleri ve temasları hakkında bilgi aldı.

Pekin Büyükelçimiz Önen ayrıca, Çin pazarına yeni giriş yapan Uludağ İçecek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak’ı Büyükelçilikte kabul ederek, Çin’deki faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu.

Pekin’de 5. Türk-Çin İlişkileri Uluslararası Sempozyumu

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Pekin’de düzenlenen 5. Türk-Çin İlişkileri Uluslararası Sempozyumuna da katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, konuşmasında, “Çin ve Türkiye’nin düşünce kuruluşları arasındaki işbirliğinin gelişmesi, halklarımızın birbirlerini daha iyi anlaması için temel gerekliliklerden birisidir” dedi.

Türkiye’mize hayırlı olsun

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Kalyon Gurup ile Fortune 500 şirketlerinden Çin Elektronik Teknoloji Gurup (CETC) şirketleri arasında yatırım anlaşması imza törenine iştirak ettik. 1.9 milyar yatırım ile güneş paneli üretim tesisi kurulmasını sağlayacak bu anlaşma Türkiye’mize hayırlı olsun” diyerek her iki şirkete de çalışmalarında başarılar diledi.