Trambüs Kayıp! 21 Kasım’da Bulunması Lazım… | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Trambüs Kayıp! 21 Kasım’da Bulunması Lazım…

Bu haber 30 Ekim 2018 - 12:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kapsamlı ve yüksek bütçeli projelerinden olan trambüs yollara protokolle indi. Ancak sonrasında trafikte görülmedi.

FİRMAYA CEZA KESİLDİ Mİ?

Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Haziran 2018’de teslim edilecek şekilde ihale edilen trambüs projesi önce eylül ayına sonra kasım ayına ertelendi. İhalelerde gecikmesi halinde ihaleyi alan firmaya yaptırım veya ceza uygulandı mı? Bilinmez ancak trambüs projesinin zamanında hayata geçmesi yılan hikayesine dönmüş durumda.

BASINLA BİRLİKTE DENENMİŞTİ

Trambüs ile ilgili son gelişmeler şöyleydi:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 86 milyon bütçeli trambüs projesi geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve beraberinde birçok daire başkanı ve basın mensupları ile birlikte daha önce denenmesine rağmen tekrardan deneme turuna çıkılmış ve başarı ile deneme turu yapıldığı açıklamalarla duyurulmuştu.

Başkan Çiftçi deneme turu sonrası şu açıklamalarda bulunmuştu:

Şanlıurfamız için çok önemli olan bir ulaşım projesinin test sürüşünü gerçekleştirdik. Trambüs çağımızın ulaşım sistemi. Sessiz, çevreci ve kapasitesi çok yüksek bir şekilde ulaşımı sağlıyor. Hep birlikte 7 kilometrelik güzergahı tamamlamış olduk. Rahat ve konforu çok yüksek. Şanlıurfamızın tarihi mekanlarında 63 nolu hattımızda hizmet verecek. Tüm makinistlerimiz tarafından gerek hattın gerekse turnike sistemlerinin sürüşü yapılacak. Çünkü 7 kilometrelik hattın 3.5 kilometresini katenerle diğerini katenersiz geçiyor. Yakıt olarak da çok tasarruflu bir ulaşım sistemi. Yakıtı dizele göre 3’te 1’ine benzinde ise 5’te 1’ine kadar indirgemiş oluyor. Bu da ekonomik olarak çok tasarruflu. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz”

HAZİRAN, EYLÜL VE BU KEZ KASIM

21 Kasım’da düzenlenecek Ulaşım Zirvesinin ardından trambüs uygulamasının tam anlamıyla başlayacağını söyleyen Çiftçi, “21 Kasım’da ise Ulaşım Zirvesi gerçekleştiriyoruz. Zirvenin ardından trambüs uygulamamız tam kapasite hizmete girmiş olacak. Ardından Tramvay sisteminin lansmanını yapacağız. Halkımızdan gelen memnuniyet bizlere çalışmalarımızda güç veriyor. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürecektir. AK Belediyecilikte de bu anlayış vardır” şeklinde konuşmuştu.

GÖREN VAR MI?

Ancak yapılan deneme turu ve açıklamaların üzerinden 2 haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen trambüsü henüz Urfa caddelerinde gören olmadı.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda trambüsün hazırlanan güzergahta yol alamadığı iddia edilmişti