Oğuz Bağator: “Rap’i Seviyorum, Bu Alanda Üretimlerime Devam Edeceğim!” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Oğuz Bağator: “Rap’i Seviyorum, Bu Alanda Üretimlerime Devam Edeceğim!”

Bu haber 18 Şubat 2022 - 16:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ofsob olarak ünlenen ve Rap alanında yaptığı şarkılarla büyük bir çıkış yakalayan Türk müzisyen Oğuz Bağator, “Rap’i seviyorum, bu alanda üretimlerime devam edeceğim!” diyerek Rap müzik türünde şarkı çıkarmaya devam edeceğini ifade etti.

Rap’in 1970’lerde başladığını belirten Oğuz Bağator, “Biliyorsunuz Rap, günümüze yakın bir zamanda oluşmaya başlayan bir müzik türü. Fakat ilk zamanlardan günümüze Rap’te büyük gelişmeler yaşandı. Çok özel isimler bu müzik türünü geliştirdi ve bu isimler, dikkatlerin Rap’e yönelmesini sağladı. Günümüzde Rap, ilgilerin odağı haline gelen bir müzik türü. Duygularımızı Rap ile ifade ediyor, düşüncelerimizi çok özel bir şekilde yansıtma şansı elde ediyoruz. Bu nedenle Rap’i seviyorum, bu alanda üretimlerimi devam ettirmek istiyorum.” ifadelerinde bulundu.
Rap Müzik 1970’lerde Doğdu
Rap’in tarihsel süreci hakkında açıklamalarda bulunan Oğuz Bağator, “1970’li yıllarda Rap, New York’un çeşitli semtlerinde doğdu. Bu semtler, aslında yoksullukla baş başa kalan insanların bulunduğu semtlerdi. Bu nedenle Rap; aslında bir hüznü, bir kederi ve acıyı anlatır. Her ne kadar mayasında hüzün bulunsa da dinamik bir müzik türü olduğu için hüznü mutlulukla yoğurur. Bu zıtlık oldukça değerli ve önemlidir.” sözleriyle Rap’in doğuşunda yoksulluğun temelde yer aldığını ifade etti.
Zaman İçerisinde Rap Müzikte Gelişmeler Meydana Geldi
Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Oğuz Bağator, zaman içerisinde Rap’te gelişmelerin meydana geldiğini belirtti. “Rap, ilk zamanlarda sınırlı bir alanda varlığını sürdürse de zamanla sokağa yansıdı. Yani aslında Rap, geniş bir alana yayılarak insanların dikkatini çeken bir müzik türü oldu. Rap müzik yapmayı seviyorum çünkü Rap, bir acının ifade ediliş şeklidir. Aslında hüzün, müzikte temel dinamiklerden bir tanesi. Ama Rap’te bunu daha açık bir şekilde görürüz. Rap şarkıların, her zaman anlatmak istediği bir şey vardır. İnsanlar kendilerini ve duygularını Rap ile ifade etme şansı elde eder. Bu nedenle Rap müziği seviyor, bu alanda yaratıcı çalışmalarımı sürdürmek istiyorum. Rap müzik yapan çok özel isimler var. Bu isimlerin her birini örnek alıyorum fakat kendi tarzımı oluşturduğumu da söyleyebilirim. Anlatmak istediklerimi, Rap ile en iyi şekilde yansıtabildiğime inanıyorum.”