Tarihin sıfır noktasına ziyaretçi akını: Bakın kaç kişi ziyaret etti? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Tarihin sıfır noktasına ziyaretçi akını: Bakın kaç kişi ziyaret etti?

Bu haber 31 Aralık 2021 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Şanlıurfa Göbeklitepe Örenyeri'nde, 565 bin 246 kişi Neolitik döneme ait, yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşları ve tapınak kalıntılarını görme fırsatı buldu.
Sanatseverler, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini, Kovid -19 tedbirleri çerçevesinde yoğun bir şekilde ziyaret etti.
Bakanlıktan derlenen bilgilere göre,  1 Ocak-28 Aralık arasında birçok sanatsever Kovid -19 tedbirleri çerçevesinde müzeleri ziyaret etti.
Tarihin sıfır noktası "Göbeklitepe"
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen  Şanlıurfa Göbeklitepe Örenyeri'nde, 565 bin 246 kişi Neolitik döneme ait, yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşları ve tapınak kalıntılarını görme fırsatı buldu.
Yerleşim yeri olarak kullanılmadığı bilinen ve tapınmaya hizmet eden Göbeklitepe, şaşırtıcı anıtsal mimarisiyle 2018'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi.  Türkiye'de, 2019 yılı, "Göbeklitepe Yılı" ilan edildi.