Kısas’ta 14’üncü Aşure Şenliği düzenlendi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kısas’ta 14’üncü Aşure Şenliği düzenlendi

Bu haber 24 Eylül 2021 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans/RHA)-Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Kısas Mahallesinde düzenlenen 14'üncü aşure şenliğinde binlerce kişiye aşure dağıtıldı. Şanlıurfalı türkücü Mahmut Tuncer ve Halk ozanlarının sahne aldığı şenlikte, Kısas Semah Ekibi, gösteri de bulundu. Kısas Kültürü ve Koruma Derneği tarafından düzenlenen 14'üncü Aşure Şenliği Kısas’ta yapıldı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Kısas Mahallesinde düzenlenen 14'üncü aşure şenliğinde binlerce kişiye aşure dağıtıldı. Şanlıurfalı türkücü Mahmut Tuncer ve Halk ozanlarının sahne aldığı şenlikte, Kısas Semah Ekibi, gösteri de bulundu. Kısas Kültürü ve Koruma Derneği tarafından düzenlenen 14'üncü Aşure Şenliği Kısas’ta yapıldı.
Kısas Kültürü ve Koruma Derneği tarafından düzenlenen 14'üncü Aşure Şenliği Kısas’ta yapıldı. Haliliye ilçesi Kısas kırsal mahallesinde yapılan şenliğe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat,STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kazanlarda yapılan aşure şenlik alanında vatandaşlara ikram edildi.
Harran Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, yaptığı açılış konuşmasında “ Bir toplumun duygu, düşünce ve inancı o toplumun yaşayan kültürel değerlerinde ifadesini bulur. Bizim kültürümüzde de Muharrem Ayı ve Aşure geleneği veya Nuh peygamberden İbrahim Halil sofrasına kadar uzanır. İslam inancımızda ise Muharrem ayında yapılan ilk taziye geleneği Aşure günü orucuyla yapılmıştır.”dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,Haliliye Belediye Bașkanı Mehmet Canpolat ile Vali Abdullah Erin de birer konuşma gerçekleştirdi.
Şenlikte Kısaslı halk ozanlarının yanı sıra Şanlıurfalı ünlü türkücü Mahmut Tuncer sahne aldı.Aşure Şenliği Kısas Semah ekibinin gösterisi ile sona erdi.