Urfa’dan çıktılar ve 2000 metre tırmanarak Ters Lale’yi keşfettiler | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’dan çıktılar ve 2000 metre tırmanarak Ters Lale’yi keşfettiler

Urfa’dan çıktılar ve 2000 metre tırmanarak Ters Lale’yi keşfettiler. Urfa’lının doğa sevgisi, bu eşsiz doğal güzelliği yakından takip ediyor.

Bu haber 22 Nisan 2024 - 20:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

  İçerisinde Gazeteci,  Radyo ve Televizyon Programcısı, Doktor, hemşire , Öğretmen, STK mensubu, esnaf Memur, Emekliler ve öğrencilerden oluşan 100 kişilik doğaseverler 2000 metre tırmanarak kilometrelerce yol yürüdü, yılda sadece 20 gün görülebilen  “Ağlayan Gelin” olarak da bilinen yaylada, Ters Lale çiçekleri ve muhteşem manzaranın keyfini çıkardı.

” Şanlıurfa Kamp Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (Urfakamping), 100 kişilik doğa tutkunu grubunu bir araya getirerek Adıyaman’ın Gerger ilçesinde bulunan eşsiz güzellikteki Kurdek Yaylası’na unutulmaz bir yürüyüş düzenledi. Doğanın kalbinde, tertemiz havayı soluyarak, muhteşem manzaralar eşliğinde gerçekleşen bu etkinlik, katılımcılara doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim yaşattı. Urfakamping’in özenli organizasyonuyla, doğaseverler hem bedensel hem de ruhsal olarak yenilendi ve doğanın güzelliklerini keşfetmenin keyfini doyasıya yaşadılar.”

Şanlıurfa Kamp Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (Urfakamping) tarafından düzenlenen Kurdek Yaylası etkinliğine katılan doğa tutkunu grup, 2000 metre tırmanarak “Ağlayan Gelin” olarak bilinen yaylada Ters Lale çiçeklerini ve muhteşem manzarayı keşfetti. Grup Başkanı Ayhan Taş, etkinliğin hem bir gezi programı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlendiğini belirtti.

Katılımcılar arasında yer alan radyo ve televizyon programcısı Arif Rüzgar Faraç da deneyimini paylaşarak gelecekte benzer aktivitelere katılacağını vurguladı. Şanlıurfa’nın önemli fotoğraf sanatçıları da etkinliğe katılarak unutulmaz anları ölümsüzleştirdi.

Geziye katılanlar arasında bulunan doğasever ve gezi tutkunu sınıf öğretmeni Nilüfer Çakmak ise ” Geziyi düzenleyen Urfakamping ekibine teşekkür ediyorum. Güzel bir hafta sonu oldu benim için yeni yerleri tanıma fırsatım oldu yeni arkadaşlarla tanıştım. Herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Pazar sabahı erken saatlerde yola çıkan ekip, Gerger’e vardıktan sonra mucizeye şahit olmak ve görüntülemek için Kurdek Yaylası’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşçüler, Kurdek Yaylası’nda bulunan Ters Lale çiçeklerini ve yaylanın muhteşem manzarasının keyfini çıkardı.

Doğa yürüyüşünde Şanlıurfa’nın önemli fotoğraf sanatçıları da geziye katılarak hem ters lale hem de katılımcılarının fotoğraflarını çektiler. Gezi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi: