Suruç Kaymakamı için gönderilen müfettiş Şanlıurfa’ya geldi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Suruç Kaymakamı için gönderilen müfettiş Şanlıurfa’ya geldi

Önceki dönem Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş hakkında yapılan şikayetler nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca Suruç’a gönderilen mülkiye müfettişi Urfa’ya geldi.

Bu haber 22 Nisan 2024 - 18:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Edinilen bilgilere göre, Mülkiye Baş müfettişinin Şanlıurfa Valiliğinince talep edildiği Suruç’ta yaklaşık 1,5 yıl görev yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş hakkında , Kayyum görevinde bulunduğu sürede Suruç Beledeyesindeki personel alımı ve usulsuzce yapıldığı iddia edilen alımların yanı sıra, Güneş hakkında muhtarlar esnaf Stk’lar ve vatandaşlar tarafından Güneş’e yönelik yapılan şikayetleri araştırmak ve incelemek üzere görevlendirildiği bildirildi.

Şanlıurfa’ya gelen Baş Müfettişin bu hafta içerisinde Suruç ilçesinde çalışmalara başlayacağı ifade edildi.Müfettişin gerekli tetkikleri yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı’na rapor sunacağı kaydedildi.

Öte yandan soruşturmanın genişletileceği Güneş döneminde usulsüz alımlarda imzası bulunan Belediye Başkan Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü , Suruç Belediyesinde vekaleten görev yapan Yazı işleri müdürü ve ilgili birim müdürleri hakkında yapılacağı öğrenildi.

Soruşturma arasında fake hesaplardan yapılan mülki idare amiri hakkında gerçeği yansıtmayan iddiaları paylaşanlar hakkında tespit ve inceleme, bel altı vurmalar paylaşımlar, usulsüz et alımı , gastronomi merkezinde uygunsuz bir şekilde yapılan gıda alışverişleri , hayvan pazarının kaymakamın eşinin isteği üzerine kapatılması iddiası , Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş’in astsubay olan eşinin Kaymakamlıkta sözde görevlendirilmesi ve işe gitmemesi , yine iddialara göre Kaymakamlıkta kullanılması gereken makam aracının Güneş’in eşine tahsis ettiiği iddiları konusu soruşturma konusunun öncelikleri arasında yer alacak.

Suruç halkı sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşım yaparak ilçeye hizmet yerine usulsüz bir şekilde Belediye Kasasını boşaltanlar hakkında gerekli cezai işlemin yapılmasını istiyor.