İsrail’den Gazze’ye saldırı: 18 kişi yaşamını yitirdi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İsrail’den Gazze’ye saldırı: 18 kişi yaşamını yitirdi

İsrail’in, Refah’ta bir eve ve El Megazi Mülteci Kampı’na yönelik saldırılarında aralarında çocuklarında bulunduğu 18 kişi yaşamını yitirdi.

Bu haber 17 Nisan 2024 - 8:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İsrail’in, Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4’ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi. Filistinli sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu Refah’taki Yebna Mülteci Kampı’nda bulunan “Ebu el-Hunud” ailesinin evini hedef aldı. Bombardımanda yaşamını yitiren 4’ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yaşamını yitirenlerin cenazesi Kuveyt Hastanesi’ ne kaldırıldı.

Filistinli sağlık yetkilileri ve Hamas’a yakın medya da, İsrail’in Gazze’nin orta bölgesinde yer alan El Megazi Mülteci Kampı’na hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 11 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

OKULLAR KUŞATILDI

Reuters haber ajansını haberine göre ise, İsrail tankları, Gazze’nin kuzeyinde Beyt Hanun’a doğru ilerleyerek, saldırılar sebebiyle yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bazı okulları kuşattı. Beyt Hanun ve kuzeydeki bir diğer kent Cibaliye’de internet kesintileri yaşandı. Gazze’nin kuzeyinde yaşananlara ilişkin Reuters’a konuşan bir kişi, “İşgal askerleri, tankların ilerlediği (bölgedeki) okullarda ve yakınlardaki evlerde kalan tüm ailelere tahliye emri verdi. Askerler çok sayıda erkeği alıkoydu” diye belirtti.

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560’ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli yaşamını yitirdi, 76 bin 575 kişi yaralandı.

(MA)