Şanlıurfa STK’ları, Gazze’ye Destek İçin Mezarlık Önünde Basın Açıklaması Yaptı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa STK’ları, Gazze’ye Destek İçin Mezarlık Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları, Bediüzzaman Mezarlığı önünde bir araya gelerek Gazze’deki zulme dikkat çekmek ve desteklerini göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bu haber 28 Mart 2024 - 19:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları, Bediüzzaman Mezarlığı önünde bir araya gelerek Gazze’deki zulme dikkat çekmek ve desteklerini göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şanlıurfa STK Platformu adına konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı açıklamada, “Dirilere anlatamadığımız Gazze’deki zulmü Ölülere anlatmak için mezarlıktayız.” ifadeleriyle açılışını yaptı.

Coşkun, Gazze’deki acı tabloya dikkat çekerek, “Gazze katliamı 6. ayını doldurmak üzeredir. Şehit sayısı 33 bini, yaralı sayısı ise 73 bini aşmış durumdadır. Halen enkaz altından çıkarılamayan binlerce şehit var.” dedi.

Gazze’de yaşanan insanlık dramını vurgulayan Coşkun, “Gazzeli çocukların açlıktan öldüğünü, insanların hayvan yeminden yapılan yiyeceklerle hayatta kalmaya çalıştıklarını, yardım için koşan insanların çırpınışlarını izleyerek iftar ve sahur sofralarına oturuyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gazze’deki Siyonist İsrail rejiminin insanlık dışı saldırılarına değinen Coşkun, “Bütün dünyanın gözü önünde benzeri görülmemiş bir ölçüde gaddarca ve ahlaksızca katliam devam ediyor.” diye belirtti.

Konuşmasında Hz. Peygamber’in hadisine de atıfta bulunan Coşkun, “Evet Gazze’nin şerefli ve onurlu halkı bugün şiddetli geçim sıkıntısına maruz kalmıştır. Bu konuda görev diğer Müminlere yani bizlere düşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Gazze’ye destek çağrısında bulunan Coşkun, “Meydanlara inelim, her platformda zulmü dile getirelim. Ticaret yapan firmaları boykot edelim. Avukatlarımız ve bizler suç duyurusunda bulunalım.” çağrısında bulundu.