İHH Gazze İçin Urfa Meydanlardan Ayrılmıyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İHH Gazze İçin Urfa Meydanlardan Ayrılmıyor

Urfa İHH’dan Filistin’e Destek Araç Konvoyu

Bu haber 12 Ekim 2023 - 20:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa İHH motosikletler ve araçlarla, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları ve ağır bombardımanı protesto etmek ve Gazze Direnişine destek amacıyla “Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenledi. Yaklaşık 700 araç ve motorsikletten oluşan dev konvoy yola çıkmadan önce İHH Şanlıurfa İl Başkanı ve Mavi Marmara aktivisti Behçet Atila, Konvoyun amacı ve dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi vererek; Şehid Şeyh Ahmet Yasin mektubunda “bırakın savaşçı onuruyla ölelim” diyordu, bugün tam da bu oluyor, Gazzeli müslümanlar savaşçı onurları ile Filistin’i, Kudüs’ü, Gazze’yi ve Mescidi Aksa’yı savunuyorlar ve gözlerini kırpmadan şehadete koşuyorlar. Kudüs ve Mescid’i Aksa savunmasını yapan Filistinli gençler hepimiz adına yani ümmeti Muhammed adına bu kutlu savunmayı ve direnişi yapıyorlar, bizler de tüm imkânlarımızla onların yanında olmamız gerekiyor. Bundandır ki her gün birkaç eylem yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah. Aksa ve Kudüs özgürleşinceye dek de devam edecek.

Tüm STK’larımızdan şunu istirham ediyoruz, her STK’mız en az bir eylem yapsın, bizler de destek verelim. Meydanları asla boş bırakmayalım. Filistin direnişini peygamberler şehri Şanlıurfa’dan selamlıyoruz.” dedi. Ve konvoy boyunca dikkat edilmesi gereken kurallar tek tek hatırlatıldı, Destek veren STK’lara teşekkür edildi.

Dev Araç Konvoyu İHH Yetkililerin talimatı ve kontrolünde saat 08.15’te korna ve tekbir sesleri ile Şanlıurfa Şire Pazarı önünden hareket etti. Sırasıyla; Eyyübiye Kuyubaşı – Mezarlık önü- Kalkan – Dergah – Hz.İbrahim Halilullah Makamı civarı – Mance Deresi – Zeytinlik – Sigorta Kavşağı – İpekyol – Abide – Karaköprü Seyrantepe Maşuk Yolu – Fuar Merkezi Önü – Karaköprü Son Işıklar – Diş Hastanesi önü – 35 Metre yol – Badıllı’dan Bağ Restaurant önündeki kavşakta son bulan konvoya yol boyunca halk caddelerde ve balkonlarda tekbir getirerek destek verdi.

Konvoya halkın ilgisi dikkat çekiciydi. Son Kavşakta duran İHH yetkilileri katılımcılara, destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarına, muhacirlere ve halka ve basına teşekkür ederek ardın verilen talimatla aktivistlerin tekrar araçlarına binmeleri ve sessizce ayrılmaları sağlandı.