Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nde hummalı çalışmalar sürüyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nde hummalı çalışmalar sürüyor

Siverek Belediyesi’nin iki fabrika yapım çalışmalarının devam ettiği Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yolu tamamlanıyor.

Bu haber 13 Temmuz 2023 - 7:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Siverek Belediyesi’nin iki fabrika yapım çalışmalarının devam ettiği Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yolu tamamlanıyor.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimiyle çalışmaların başladığı Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırımcıların ilgisi devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde girişimlerini sürdüren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yılan hikâyesine dönen bölgenin yol sorununu da çözüme kavuşturdu.

Bir süre önce ihalesi tamamlanan OSB yolunda Fen İşleri Müdürlüğünce asfaltlama çalışmasına başlanırken alt yapısı tamamlanan yol, ekiplerce sati asfalt ile kaplanıyor.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın istihdamın arttırılmasına yönelik ciddi adımlar attığını aktaran Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Dolaş, bu yöndeki çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Ekonomi ağırlıklı projelere önem verdiklerini dile getiren Dolaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bölgemizde yani Siverek ilçesinde hakim olan tarım ve hayvancılık ekonomisinin yanında sanayi ekonomisini de hayata geçirmek amacıyla belediye olarak yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki yolun yapımına başladık. Amacımız yatırımcının daha rahat hareket edebilmesi ve yatırıma katkı sunması amacıyla belediye olarak biz üstlendik. Fen İşleri ve Plan Proje Müdürlüğümüz ile birlikte ihalesini yaptık. Şu an çalışmalara başladık. Yolumuzu asfalt hazır hale getirdik. Ekiplerimiz alt yapısını tamamladı ve asfaltlanmasına başlandı. Tamamladığımızda yatırımcılarımızın ve yatırım yapmak isteyen hizmetine sunacağız.” dedi.