Enflasyon verisi kıymetlilere destek oldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Enflasyon verisi kıymetlilere destek oldu

Bir süredir piyasaların dikkatle beklediği ABD’deki enflasyon verisi dün açıklanırken, piyasalarda hareketli bir günü geride bıraktı….

Bu haber 13 Temmuz 2023 - 9:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bir süredir piyasaların dikkatle beklediği ABD’deki enflasyon verisi dün açıklanırken, piyasalarda hareketli bir günü geride bıraktı. 1932 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, enflasyon verisi öncesi yatayda seyrederken beklentilerin altında açıklanan enflasyon verisi sonrası hızla güç kazandı. ABD TÜFE haziran ayında yüzde 0,3 beklentisine karşılık, sadece yüzde 0,2 artış göstererek yıllıkta yüzde 3’e gerilemiş oldu. Bu veri sonrası altının tepkisi alıcılı yönde olurken, 1960 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son bir ayın en yüksek seviyesini kaydetti. FED’in faiz konusundaki tutarlı tutumu enflasyonu kontrol altına aldığına işaret etmiş oldu. Bu gelişme sonrası altın 1957 dolar/onstan günlük kapanış yaparak yüzde 1,3 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Gümüş dünkü seansta yüzde 4’ün üzerinde elde ettiği kazançla son bir ayın zirvesinden kapanış yapmış oldu. 23,12 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden,24,13 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 4,3 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Platin de günü kazançla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olarak öne çıktığı günde, 950 dolar/onsun üzerine dönmüş oldu. 930 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin,955 dolar/onstan günlük kapanış yaparak yüzde 2,6 kazanç elde etti.

 

Paladyum diğer kıymetlilerle uyumlu geçirdiği seansta, kazançla bir günü geride bıraktı. 1243 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1278 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 2,8 kazancı hanesine yazdı.

 

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı