Xi: “Yeni kalkınma modelinin inşası hızlandırılmalı” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Xi: “Yeni kalkınma modelinin inşası hızlandırılmalı”

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından kaleme alınan makalede, Çin’in yeni kalkınma modelinin inşasını hızlandırması gerektiği vurgulandı.

Bu haber 15 Nisan 2023 - 15:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından kaleme alınan makalede, Çin’in yeni kalkınma modelinin inşasını hızlandırması gerektiği vurgulandı.

Xi Jinping’in Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin teorik yayın organı Qiushi dergisinde yayımlanan makalesinde, “Çin, 1 milyar 400 milyonun üzerindeki nüfusunun tamamıyla modernleşmiş bir topluma kavuşacak. Böyle bir hedefe ulaşılması, tarihte eşi görülmemiş zorluk ve karmaşıklıkla karşı karşıya bulunuyor. Bu nedenle, kalkınma alanında kararlılıkla inisiyatif almalıyız. Yeni kalkınma modelinin inşasının hızlandırılmasının ikinci yüz yıllık hedefe ulaşılması için alınan stratejik bir karar olduğu olgularca da birçok kez kanıtlandı.” ifadeleri kullanıldı.

Makalede, “Yeni kalkınma modelinin inşasının hızlandırılması için ilk olarak ülkemizin sanayi ve tedarik zincirlerindeki eksiklikler giderilerek, ekonominin sorunsuz dolaşımı sağlanmalı. İkinci olarak, ekonominin iç sirkülasyonunun gücü ve güvenilirliği yükseltilmeli, uluslararası rekabet gücü artırılmalı ve uluslararası sirkülasyonun cazibesi ve gücü pekiştirilmeli.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı