Siyasilerden Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Siyasilerden Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı

FATMA ELİF BEYHAN – 02.04.2023 – HİBYA – Siyasiler, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bu haber 02 Nisan 2023 - 18:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj şu şekilde:

“Otizmin farkındayız, her zaman yanınızdayız. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün tüm dünyada güzel farkındalıklara vesile olmasını diliyor, otizmli kardeşlerimiz ile değerli ailelerine selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter’dan yayımladığı mesajda, “Farklılıklarımız bizi birbirimizden ayırmaz, birleştirir! Farklılıklarımızla bir aradayız…” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun Twitter'dan yayımladığı mesaj şu şekilde:

“İYİ Parti olarak Otizm ve tüm özel gereksinimli çocuklarımız için projelerimiz hazır. Ailelere erken tanı ve Özel Eğitim desteği vereceğiz. Engelsiz kreş uygulaması başlatacağız. Her okulda özel bakım ve dinlenme odaları kuracağız. Ve hayatın her alanında onlara sahip çıkacağız.”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin mesajı şöyle:

“Otizm, eksiklik değil farklılıktır. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın artmasını temenni ediyorum.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hiçbir şey, birbirimize beslediğimiz sevgi ve saygıdan daha güçlü olamaz. Farklılığın farkındayız. Eşitiz.” ifadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun mesajı şu şekilde:

“Otizm Farkındalık Günü, otizmli bireylerin güçlü yanlarını ve potansiyellerini keşfetmek için bizlere fırsat sunuyor. Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve otizmli bireyler ve ailelerinin yanındayız.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Hiçbir engelin, farkındalıktan ve sevgiden büyük olmadığına inanıyoruz. Otizmli bireylerin hayatın tüm alanlarına dahil olabildiği ve farkındalık bilincinin kazanıldığı bir dünya için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı