“NATO sözde ‘Çin tehdidi’ bahanesiyle Asya-Pasifik’e karışmamalı” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

“NATO sözde ‘Çin tehdidi’ bahanesiyle Asya-Pasifik’e karışmamalı”

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kefei, NATO’nun sözde “Çin tehdidi” bahanesiyle Asya-Pasifik işlerine karışmasına kesinlikle karşı çıktıklarını belirtti.

Bu haber 14 Nisan 2023 - 15:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kefei, NATO’nun sözde “Çin tehdidi” bahanesiyle Asya-Pasifik işlerine karışmasına kesinlikle karşı çıktıklarını belirtti.

Basına yansıyan haberlere göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg kısa süre önce verdiği bir demeçte, Çin’in oluşturduğu “güvenlik tehdidi” karşısında, NATO’nun “Hint-Pasifik bölgesindeki ortaklarıyla temasları derinleştirmesi gerektiğini” söyledi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kefei, bugün düzenlenen bir basın toplantısında, Stoltenberg’ın konuşmasını şöyle değerlendirdi:

“NATO’nun sözde ‘Çin tehdidi’ bahanesiyle Asya-Pasifik işlerine karışıp, NATO’nun Asya-Pasifik versiyonu oluşturmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Son yıllarda geleneksel savunma bölgeleri ve etki alanlarını sürekli aşan NATO, Asya-Pasifik ülkeleriyle askeri güvenlik bağlarını güçlendirmeye, çelişkileri ve anlaşmazlıkları kışkırtmaya, blok zıtlaşması zihniyetini yaygınlaştırmaya ve bölgede gerginlik yaratmaya çalışıyor. NATO’nun girişimleri, bölge ve dünya barışı ve istikrarı için asıl zorluk ve tehditleri oluşturmaktadır. Çin, ‘güçlü ülkeler mutlaka hegemonya uygular’ düşüncesine hiçbir zaman katılmıyor. Çin dünya barışını inşa etmeye, küresel kalkınmaya katkı yapmaya, uluslararası düzenleri savunmaya ve kamu ürünleri sunmaya devam edecek.”

Tan, NATO’ya Soğuk Savaş zihniyetinden vazgeçip, Çin’in kalkınmasını ve politikalarını objektif şekilde değerlendirme çağrısında bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı