İmamoğlu: “Mesela 10 tane metro, onlar başaramamış, becerememiş biz yapmışız” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İmamoğlu: “Mesela 10 tane metro, onlar başaramamış, becerememiş biz yapmışız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Amasya’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu haber 10 Nisan 2023 - 14:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Amasya’da vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Millet İttifakı’nın Amasya milletvekili adayları, Altılı Masa’nın Amasya il başkanları ve belediye başkanlarının eşlik ettiği İmamoğlu, Anıt Meydanı’nda düzenlenen “Halk Buluşması”nda konuştu.

İmamoğlu, yağmura rağmen alanı dolduran vatandaşlara özetle şunları söyledi:

“Bolluk ve bereketle, milletimizle beraber ıslanacağız. Gözyaşıyla değil, umutsuzlukla değil; umutla, umutla, umutla, bereketle, bollukla, birbirini severek, coşarak, ayakta, yağmurla da tatlı tatlı ıslanacağız. Güneş açacak. Ona bakın. Umutla, geleceğe bakacağız. Memleketimin her insanını kalbinden geçen, en güzel duyguların var olacağı bir bahar geliyor. Ve milletçe başaracağız. Amasya, başka bir duygunun şehri. Burası; Cumhuriyet’in, Atatürk'ün adım adım attığı Cumhuriyet izinin şehri. Amasya, ‘Bu milletin istiklalini kurtaracak olan, milletin azmi ve kararlılığıdır’ sözünün çıktığı yer.”

“Neden kurtulacağız?”

Hayatı boyunca, ‘Ben, ben, ben, ben, ben’ diyenden kurtulunacağını söyleyen İmamoğlu, “Neden kurtulacağız? ‘Ben ne dersem o olur’dan kurtulacağız. ‘Ben ne dersem onu yapacaksınız’dan kurtulacağız. ‘Biz’ demeye geliyoruz, biz. Birlikte yönetmeye geliyoruz. Bu dönem, bu seçim başka bir seçim. Biz, bu zaman diliminde birleşeceğiz. Birliğin gücünü göstereceğiz. Birlikte kazanacağız, birlikte. Şimdi millet kazanıyor, millet. Milletin dönemi başlıyor, bir avuç insanın dönemi bitti, bitiyor, bitecek. Biz kazanacağız, birlikte kazanacağız.” diye konuştu.

“Bu akıl, 4 yıldır benimle uğraşıyor; millet anlıyor kimin uğraştığını” diyen İmamaoğlu, şöyle devam etti:

“Bir de bu akıl, başka bir şey daha yapıyor: Dört yıldır benimle uğraşıyor. Siz anladınız kimin uğraştığını. Bana arkadaşlar diyor ki, illa ismini söyle. Millet anlıyor kimin uğraştığını canım. ‘Efendim, dört yıldır İBB'de çivi çakılmamış.’ Bir insanın, Allah, gönül gözünü kör eylemesin. Öyle olunca, hiçbir şey görmüyor bunlar. Koca eserleri göster, -mesela 10 tane metro, onlar başaramamış, becerememiş, biz yapmışız- onları göster; görmezler. Onun için bunların gönül gözleri de körleşmiş. Ama olsun, onları da iyileştireceğiz, göreceksiniz. Ben diyorum ki, ‘Allah aşkına, bu lafları bana yetiştireceğine, hala masanda duran, seçime bir ay kaldı, bir ay sonra zaten gidiyorsun, giderayak bir imza at. Neyin imzasını at? 300 otobüs alacağız, onun onayının imzasını at. Metroya kredi onayı alacağız; onun imzasını at. İmzayı atmaktan bile geri duran insanlar bunlar. Ben şimdi bir şehre gidiyorum. O şehrin belediye başkanını ararım. Hiç partisine bakmam.”

Amasya Belediyesi’ne “Emre Can Bağa” teşekkürü

Amasya Belediyesine teşekkür eden İmamoğlu, “Bizim burada genç bir evladımız öldü. Allah rahmet etsin. Amasya Gençlik Kolları Başkanımız Emre Can Bağa. Ona rahmet diliyorum. Ruhu, mekanı cennet olsun. Kardeşimizin ailesine sabır diliyorum. Bizim arkadaşlar, kardeşlerim, düşünmüşler; onun adına park yapacağız. Bizden istediler. Biz de teknik ve ekipman desteğimizi sunduk ve yolladık buraya. Buradaki belediye de kabul etti. Ben Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“14 Mayıs’ta, millet ayağa kalkacak”

İmamoğlu, 14 Mayıs’ta, milletin ayağa kalkacağı bir gün olacağından bahsederek, “Ahlaklı ve erdemli bir siyasi dönem başlayacak ve biz o an itibariyle, bambaşka bir geleceğe yelken açacağız. O geleceğe, hep birlikte yürüyeceğiz. Başka bir seçim bu 14 Mayıs. İkna edin, görev alın. Sandıkta görev alın, oy kullanın. Sandıkta oy kullanma rekoru yaşayacak Türkiye. Bu seçim, milletimizin yüzyılının seçimi, 21. yüzyılın seçimi. Cumhuriyet’imizin 10. yıl seçimi. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılının seçimi. Onun için çok önemli, onun için biz yöneticilerin sorumluluğu çok büyük. Ama inanın, sizlerin de sorumluluğu büyük. O güzel evladım için çok çalışacağım. Her evdeki bebek için çalışacağım. Her evdeki çocuk için çalışacağım. Hep birlikte çalışacağız. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Torun: “Bizi yoksullaştıran bu iktidarı 14 Mayıs’ta göndereceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da konuşmasında, “İnşallah 14 Mayıs'ta da Amasya'mızda bir güzelliği paylaşacağız ve Millet İttifakı'nı göreve getirip, 13. Cumhurbaşkanı olarak da Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacağız. Amasya'mızın her tarafı bereketli topraklarla dolu. Ne ekersen ek, fazlasıyla verir. Ama bunlar, çiftçiyi yok saydılar, üreticiyi yok saydılar. Ne yaptılar biliyor musunuz? Afrika'dan arazi kiraladılar, orada tarım yapmaya kalktılar. Artık bizi eti de otu da ithal eder hale getirdiler. Halbuki bizim bereketli topraklarımız var. Ama bunlar, rant gözlerine öyle bürümüş ki, maalesef sadece rantı düşünüyorlar. Üreticiyi ‘yok’ kabul eden, yoksulu yoksul yapan, gençlerimizi dışarı gitmek zorunda bırakan ve bizi yoksullaştıran bu iktidarı 14 Mayıs'ta göndereceğiz. Üreticimiz kazanacak, çiftçimiz kazanacak, halkımız kazanacak” dedi.

Hibya Haber Ajansı