DEVA Partili Yeneroğlu: “Mülakatlarla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

DEVA Partili Yeneroğlu: “Mülakatlarla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli”

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı AK Parti 2023 Seçim Beyannamesi’nde yer alan vaatlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu haber 12 Nisan 2023 - 13:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeneroğlu, “AK Parti’de tuhaf bir mekanizma gelişti.” diyerek, “Sorumluluklarının bazılarını seçim döneminde hatırlıyorlar. Sonra da bunları vaat diye bir araya getirip Seçim Beyannamesi yazıyor. Oysa sorun; AK Parti yönetimindeki arkadaşlarımızın adalet bilincinden çok uzaklaşmış olmasıdır. Bu durumda istedikleri kadar vaatte bulunsunlar, hiçbir işe yaramaz. Daha iki sene önce açıkladıkları İnsan Hakları Eylem Planı’nı gördük. Vaatlerin üçte ikisi bile yerine getirilmedi.” ifadelerini kullandı.

“Bu zamana kadar niye yapmadın?”

5 yılda bir seçime gidildiğinin altını çizen Yeneroğlu, “Diyelim ki aradan 4 yıl 10 ay geçiyor. Son 2 ay kala, ‘4 yıl 10 ayda yaptıklarımın tam tersini yapacağım’ diyerek oy istiyorlar. Bu zamana kadar niye yapmadınız? Saf olsaydık, hatanızdan ders çıkardığınıza inanırdık. Bu vaatler ciddiyetsizliktir. Sorunu ortaya çıkaranlar çözümün mimarı olamazlar. Gören de Türkiye’yi değil de bir başka ülkeyi yönettiklerini sanacak. Gölge etmesinler, başka ihsan istemeyiz.” diye konuştu.

“Mülakatlarla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli”

Yeneroğlu, mülakatın kaldırılması taleplerini DEVA Partisi’nin eylem planlarında ve Millet İttifakı’nın ortak belgelerinde defalarca işlediklerini söyleyerek, “Kamuda mülakat nedeniyle hayallerinden ve hatta hayatlarından vazgeçen gençleri bir gün bile unutmadık. Sayın Cumhurbaşkanı mülakatı kaldırma vaadinde bulunuyorsa, önce mülakatla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli.” şeklinde konuştu.

“İfade özgürlüğü vaadi evlere şenlik”

“İfade özgürlüğünde yeni dönem açacağı vaadi de evlere şenlik.” ifadesini kullanan Yeneroğlu, “Yıkılan evinin önünde röportaj veren depremzedenin dahi hapse girmekten korktuğu bir dönemde bu vaatler insanlarla açık açık dalga geçmektir.” dedi.

“Servet Turgut’un ahı var”

Yeneroğlu, “Beyannamede göze çarpan bir diğer başlık, işkenceye sıfır tolerans. Van’da helikopterden atılan Servet Turgut’un ağır işkence ile öldürülmesinin sorgulanmasına bile müsaade edilmedi. Bu iktidarın üstünde Servet Turgut’un ahı var.” diye konuştu.

“Adalet varsa ekonomi de iyidir”

Kararın milletin olduğunu söyleyen Yeneroğlu, şunları kaydetti:

“Adalet varsa ekonomi de iyidir. Ancak bu halde vatandaş huzur içinde yaşayabilir, ocağında yemek kaynatabilir, çocuğuna mama alabilir, kredilere muhtaç olmadan yaşamını sürdürebilir. Bugün ne hukukun ne adaletin ne de refahın esamisinin okunmadığı ülkemiz işte bu nedenle, önemli bir yol ayrımındadır. Önümüzdeki seçimlerde bizi iki tane seçenek beklemektedir. Ya hukukun üstün olduğu bir sistemi hep birlikte inşa edeceğiz ya da tek bir kişiye bağlı ve bizi yoksulluğa mahkum eden hukuk tanımaz zihniyete mahkum olacağız. Daha adil bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek umudunu taşıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı