Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de toplu açılış töreninde konuştu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de toplu açılış töreninde konuştu

DEREN KOCAMANOĞLU-15.04.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Bu haber 15 Nisan 2023 - 14:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün Kocaeli Şehir Hastanemiz, Allah’a hamdolsun bin 218 yatağı ile deprem izolatörlü modern inşaatıyla, her türlü imkana sahip birimleriyle gerçekten şu anda bakıyorum, iftihar ediyorum. Rabbime hamdolsun bize böyle bir hastaneyi Kocaelimize de yapmayı nasip etti.

Ülkemizin tüm büyükşehirlerini bunun gibi şehir hastaneleriyle donatıyoruz. Şimdi sırada İzmir var. İzmir’i de inşallah bayram öncesi yetiştirmeye çalışacağız. Orayı da açacağız. İstanbul’da Çam Sakura, muhteşem bir hastane. 45 günde o Kovid-19’un olduğu dönemde Atatürk Havalimanı’na Murat Dilmener Hastanesi’ni yaptık. Pakize Öz Hastanesi’ni Anadolu yakasında yine 45 günde yaptık. Türkiye’yi sağlık alanında sadece kendi vatandaşlarına hizmet etmekle kalmayıp küresel bir cazibe haline dönüştürmekte kararlıyız. Bugün dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın vatandaşlarımız sağlık hizmetleri için ülkesini tercih ediyor. Aynı şekilde yabancıların ülkemize olan ilgisi de giderek artıyor.

Sağlık alanında kurduğumuz örnek altyapının yaptığımız sistem reformunun, hala güçlendirmeyi sürdürdüğümüz insan gücünün kıymetini milletimiz gayet iyi biliyor. Buna karşılık muhalefet her gün yeni bir yalan ve iftira ile bu hizmetlere, eserlere saldırmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Hatay’da inşasına başladığımız hastanenin temelinden bir fotoğraf karesiyle kendi aklınca bizi ters köşe yapmak isteyen bir kendini bilmez var. İşte o hastane var ya 1,5 ay içinde hizmete girecek.  Bakalım dalgasını geçtikleri temelin üzerinde yükselen hastane açıldığında bunu yapanlar çıkıp milletimizden özür dileme onurunu gösterebilecek mi?

Türkiye, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yükünün altından devletinin gücü, kurumlarının kapasitesi, insanlarının fedakarlığı sayesinde ayağa kalktı. Sanıyorlar ki bu işler kendi kendine oluyor. Kendi kendine yürüyor. Türkiye’nin 21 yılda elde ettiği demokrasi ve kalkınma kazanımlarına bakarak esip gürlüyorlar. Halbuki bu ülkede eser bırakmak, hizmet etmek öyle bir baba yiğidin harcı değildir. Şayet öyle olsaydı bizden önceki on yıllar boyunca Türkiye, eser ve hizmet hasreti çekmezdi.

Unutmayın kaderin üstündeki kadere olan imanımızla önümüze çıkan hiçbir engele, kurulan hiçbir tuzağa, maruz kaldığımız hiçbir saldırıya aldırmadan yürüdük.

İşte bu gün yeni bir mücadelenin içindeyiz. Bu mücadele 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın müjdesini milletimize, dostlarımıza ve tüm insanlığa verme mücadelesidir. Attığımız her adımda olduğumuz gibi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun da önüne türlü türlü engeller çıkarmak için çalışıyorlar.  

Proje diye ortaya koydukları şeylerin de yarısı yalan yarısı yanlış konular. Bir kısmı da bizim zaten yaptığımız işler. Bunların yaptığı bir şey yok. Ne eğitimde, ne sağlıkta, ne adalette, ne emniyette, ne ulaşımda, ne tarımda, ne diplomaside, ne uluslararası münasebetlerde bunların yaptığı bir şey yok. Dolayısıyla bunların ülkeye ve millete herhangi bir vaatleri bulunmuyor. Tek yapacakları iş, ortaklarının altlarına birer cumhurbaşkanı yardımcılığı koltuğu çekmek. Mavi boncuk dağıttıkları herkese bakanlık vermek. Kamudan atılan teröristleri yeniden devlete doldurmak. Hazineyi tam takır edip ülkeyi yeniden işçi, memur, emekli maaşı ödeyemez hale getirmek.

Bugüne kadar milletimizin ferasetine, irfanına, dirayetine hep güvendik. Hamdolsun hiç de hayal kırıklığına uğramadık. 14 Mayıs’ta da milletimizin en doğrusunu yapacağına yürekten inanıyorum.

Bugün Şehir Hastanemizle birlikte kurumlarımızın ve belediyelerimizin tamamladığı çok sayıda yatırımın da açılışını yapıyoruz. Eğitimde, sağlıkta, sosyal hizmetlerde şehrimize kazandırdığımız eserlerin resmi açılışını buradan gerçekleştiriyoruz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yatırım tutarı 1,7 milyar lirayı geçen 40 farklı projesinin resmi açılışını buradan yapıyoruz. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin halen yapımı süren yaklaşık 4 milyar liralık yatırımı daha var. İnşallah onları da en kısa sürede hizmete vereceğiz.

Son 20 yılda şehrimize bugünün rakamlarıyla 150 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Eğitimde 12 bin 877 adet yeni derslik inşa ettik. Gebze Teknik Üniversitesi’ni faaliyete geçirdik. Gençlik ve sporda 17 bin 296 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 56 spor tesisi inşa ettik.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun sadece lafla olmadığını ispatladık. Daha da yapacağız. Daha güzellerini yapacağız. Çünkü bu millete bunlar yakışır. Onun için bu seçim Türkiye’ye 21 yıldır eser ve hizmet üretenlerle, 21 yıldır laftan başka hiçbir icraatları olmayanların seçimidir. Ülkeyi yönettiğimiz sürece kimi alanlarda belki eksiklerimiz olabilir, hatalarımız olabilir hepsine de eyvallah ama ülkemizin kalkınması, büyümesi, gelişmesi için gece gündüz çalıştığımızı kimse inkar edemez.”

Hibya Haber Ajansı