Cumhurbaşkanı Erdoğan: “1 yılda kalıcı konutları bitirip teslime edeceğiz” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “1 yılda kalıcı konutları bitirip teslime edeceğiz”

SÜMEYYE YALÇIN – 14.04.2023 – HİBYA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu haber 14 Nisan 2023 - 11:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

Deprem bölgesindeki çalışmalar

“11 vilayetin tamamında da gerek temel atmalar gerek konut teslimler, köy evlerinin teslimleri bunlar devam ediyor. Ben vatandaşlarımdan 1 yıl gibi bir süre talep ettim. Bu 1 yıl içerisinde de inşallah biz konutları süratle bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.  Çevre Şehircilik Bakanlığımız yoğun bir çalışmayı devam ettiriyor. Bir taraftan enkaz kaldırmalar var. Bir taraftan zemin etütleri yapılıyor. Tüm bunlarla beraber de şu anda adımlarımızı atıyoruz.

Şehir hastaneleri sorusu

Değerli arkadaşalr şehir hastaneleri biliyorsunuz geçmişte özelliklede Sayın Kılıçdaroğlu’nun SSK’nın genel müdürü olduğu zaman oradaki rezaleti oralardaki maalesef rehin rehine alma dönemleri. Rahmetli Savaş Ay’ın bir programında izlediğimiz Kılıçdaroğlu’nun genel müdür olduğu dönem. O zaman bu hastanelerin hali ortadaydı. Bütün her taraf pislik içerisinde. Rezillikti.

Şu anda benim şehir hastanelerimizde bir defa vatandaşımın huzuru var. Vatandaşımın bu hastanelerde tertemiz pırıl pırıl. Bu hastaneye galen içeri girdiği zaman huzur buluyor. Huzur bulmayla birlikte de daha  şifayı bulunduğu yerde yakalıyor.  Dünyada biz şimdi sağlık sektöründe bütün benim diyen ülkelerin hastaneleriyle yarıştayız. İstanbul’da Çam Sakura hastanemizin durumu ortada, Ankara’da Etnik olsun bütün bu hastanelerimiz ortada. Vatandaşım girdiği zaman hastaneye hamdolsun. Yatmadan şifayı buluyor. Bundan sonraki süreçte de öncelikle büyükşehirde birer tane olmak üzere yaygınlaştırarak bu şehir hastanelerimizi devam ettireceğiz.

Bu hastanelerin büyük bir kısmında sismik izolatör kuruluyor. Bunuda yaygınlaştırıyoruz. Bundan sonraki yatırımalrımızda da bunlara hassasiyet göstereceğiz.”

Hibya Haber Ajansı