Çin ve Almanya’dan iş birliği vurgusu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Çin ve Almanya’dan iş birliği vurgusu

Çin ve Almanya’nın karşılıklı stratejik güveni pekiştirmeyi kabul ettikleri açıklandı.

Bu haber 14 Nisan 2023 - 12:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin ve Almanya'nın karşılıklı stratejik güveni pekiştirmeyi kabul ettikleri açıklandı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün Beijing'deki basın toplantısında, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Çin ziyareti hakkında bilgi verdi.

Wang Wenbin'e göre, bugün sabah saatlerinde, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile birlikte 6. Tur Çin-Almanya Diplomasi ve Güvenlik Stratejik Diyalogu'na başkanlık etti.

Diyalogda, Çin-Almanya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular hakkında samimi görüş alışverişinde bulunuldu. İki ülke karşılıklı stratejik güveninin pekiştirilmesi, konulara rasyonel bir şekilde yaklaşılması, karşılıklı saygı ve güven temelinde birbirlerinin temel çıkarlarına önem verilmesi konularında mutabık kaldı.

Çin ve Almanya dışişleri bakanları, bugün erken saatlerde Çin'in kuzey sahil kenti Tianjin'deki bazı Alman şirketlerini ziyaret ettiler ve daha sonra birlikte hızlı trenle Beijing'e geldiler.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı