“Çin ve AB küresel meydan okumalarla beraber mücadele etmeli” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

“Çin ve AB küresel meydan okumalarla beraber mücadele etmeli”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin ve AB’nin dış müdahalelerin üstesinden gelerek, küresel meydan okumalarla birlikte mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu haber 12 Nisan 2023 - 13:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin ve AB’nin dış müdahalelerin üstesinden gelerek, küresel meydan okumalarla birlikte mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sözcü Wang günlük basın toplantısında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Çin ziyaretini değerlendirdi.

Wang bu yıl Çin ile AB arasında kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin kuruluşunun 20. yılı olduğuna dikkat çekerek, son zamanlarda Çin ile AB arasında üst düzey temasların yoğunlaştığını, her alanı kapsayan iş birliğinin kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünü ve ikili ilişkilerde olumlu ve elverişli gelişim eğiliminin görüldüğünü belirtti.

Borrell’in Çin’e resmi ziyaret yaparak, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang ile üst düzey stratejik diyalog yapmasının iki tarafın liderleri arasında varılan mutabaktın önemli bir neticesi olarak ikili ilişkilerin gelişimine ve dünyanın barış, istikrarı ve refahına yeni ivme kazandırmasına yardımcı olacağını kaydetti.

Şu anda uluslararası durumda çalkantılar ve huzursuzlukların yaşandığına ve küresel meydan okumaların arttığına işaret eden Wang, uluslararası toplumun yalnızca kader birliği içinde olup meydan okumalarla daha iyi bir şekilde mücadele edebileceğine vurgu yaptı.

Çin ve AB’nin çok kutuplu dünyanın iki önemli gücü, iki büyük piyasası ve iki eski medeniyeti olduğunu hatırlatan Wang, Çin-AB ilişkilerinin küresel etkiye sahip olmanın yanı sıra küresel bir anlam da taşıdığını ifade etti.

Wang “Çin ve AB kapsamlı stratejik ortaklık konumuna bağlı kalarak, stratejik iletişim ve eşgüdümü güçlendirmeli, karşılıklı güven pekiştirmeli, iş birliğine odaklanarak, dış müdahalelerin üstesinden gelmeli ve küresel meydan okumalarla el ele verip mücadele etmeli.” ifadelerini kullandı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı