Çin tarım şirketi COFCO’nun Brezilya yatırımı 2,3 milyar doları geçti | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Çin tarım şirketi COFCO’nun Brezilya yatırımı 2,3 milyar doları geçti

Çin’in lider tarım ürünü ve gıda maddesi şirketi COFCO Corporation, firmanın verilerine göre, Brezilya’ya 2014 yılından bu yana 2,3 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Bu haber 15 Nisan 2023 - 16:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin’in lider tarım ürünü ve gıda maddesi şirketi COFCO Corporation, firmanın verilerine göre, Brezilya’ya 2014 yılından bu yana 2,3 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. COFCO Corporation; Brezilya’da mısır, soya fasulyesi ve şeker kamışı şekeri ihracatçısı ve işleyicisi konumuna geldi. Şirket, 2022 yılında, Brezilya’da 33 milyon ton tarım ürünü sattı ve 5,4 milyar dolarlık bir ciroya imza attı.

Öte yandan COFCO Corporation, son üç yıl içinde Brezilya’dan Çin’e 34 milyon ton tarım ürünü ithal etti. İthalatın toplam değeri ise 19 milyar ABD doları kadar. COFCO’nun açıklamasına göre, Brezilya’dan Çin’e yüksek değerli tarım ürünlerinin ithali yalnızca Brezilya çiftçilerinin tarım ürünlerinin sürüm problemini çözmekle kalmıyor, Çin’in bu tarım ürünlerine yönelik talebini de karşılayarak iki ülkenin de yararına hizmet ediyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı