Çin, büyüme beklentisinin yükseltilmesini olumlu değerlendirdi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Çin, büyüme beklentisinin yükseltilmesini olumlu değerlendirdi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Dünya Bankası’nın bu yıl Çin ekonomisinin büyümesine yönelik beklentisini yüzde 4,3’ten yüzde 5,1’e yükseltmesini olumlu değerlendirdiklerini belirtti.

Bu haber 11 Nisan 2023 - 16:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Dünya Bankası’nın bu yıl Çin ekonomisinin büyümesine yönelik beklentisini yüzde 4,3’ten yüzde 5,1’e yükseltmesini olumlu değerlendirdiklerini belirtti.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass dün yaptığı konuşmada, Çin ekonomisinin toparlanmasına iyimser baktıklarını, bu yıl Çin ekonomisinin büyümesine yönelik beklentiyi yüzde 4,3’ten yüzde 5,1’e, küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 1,7’den yüzde 2’ye kadar yükselttiklerini belirtti.

Bunun yanı sıra Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün son raporunda, Çin ekonomisine dair büyüme beklentisi yüzde 5,3’e çekildi.

Wang Wenbin günlük basın toplantısında söz konusu haberleri değerlendirirken şunları söyledi:

“Yılın başından bu yana, Çin ekonomisinde toparlanma eğilimi sürüyor. Büyümenin motoru güçlü. Tüketim ve yatırım gibi belli başlı ekonomik endeksler iyi performans gösterirken, piyasa beklentisi belli ölçüde iyileşiyor. Son zamanlarda, birçok uluslararası örgüt bu yıl Çin ekonomisine yönelik beklentilerini yükseltti. Belli başlı uluslararası medya organları ve ekonomistler de Çin'den gelen bir dizi ekonomik verinin olumlu bir sinyal olduğunu, Çin'de ekonomik faaliyet ve taleplerdeki toparlanmanın küresel ekonomik büyümeye daha fazla ivme kazandıracağını belirtti.”

3. Çin Uluslararası Tüketim Ürünleri Fuarı’nın dün açıldığını, 133. Çin İthalat ve İhracat Fuarı’nın (Kanton Fuarı) hafta sonu Guangzhou’da düzenleneceğini ve bu sene içinde 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Zirve Forumu ile 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı gibi bir dizi ekonomik etkinliğin yapılacağını anımsatan Wang Wenbin, Çin’in kapılarının dünyaya daha fazla açılacağını, Çin’deki iş ortamının ve hizmetin gittikçe daha iyi olacağını ifade etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı