Brezilya’da RMB’nin ilk sınır ötesi işlemi gerçekleştirildi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Brezilya’da RMB’nin ilk sınır ötesi işlemi gerçekleştirildi

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’nın (ICBC) Brezilya Şubesi, kısa süre önce Çin para birimi RMB’nin Brezilya’daki ilk sınır ötesi işlemini tamamladı.

Bu haber 12 Nisan 2023 - 11:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası'nın (ICBC) Brezilya Şubesi, kısa süre önce Çin para birimi RMB'nin Brezilya'daki ilk sınır ötesi işlemini tamamladı. Bu sayede iki ülke arasındaki ticarette ABD Doları para birimi kullanılmayacak ve işlem maliyeti önemli ölçüde azaltılacak.

Çin Merkez Bankası işlevini yürüten Halk Bankası ve Brezilya Merkez Bankası arasında şubat ayında RMB'nin ikili ticarette kullanılması konusunda anlayış mutabakatı imzalandı. ICBC Brezilya Şubesi'nin RMB'nin Brezilya'daki ilk sınır ötesi işlemini tamamlaması, ticarette iki ülkeye daha fazla para birimi alternatifi sunarak RMB'nin ikili ticaret ve yatırımındaki payının artırılmasına yardımcı olacak.

Çin şu an Brezilya'nın en büyük ticari ortağı konumunda. Brezilya Merkez Bankası, 31 Mart'ta yaptığı açıklamada, RMB'nin Avro'yu geçerek Brezilya'nın ikinci uluslararası rezerv para birimi haline geldiğini duyurdu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı