Başkan Soyer: “Tüm Türkiye’de çığır açacağız” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başkan Soyer: “Tüm Türkiye’de çığır açacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dört yıl önce Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT projesi, Yeni Foça’da da hayata geçti.

Bu haber 15 Nisan 2023 - 12:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni Foça Garajı’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP milletvekili adayları, Yeni Foça Birlik Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akgün, belediye bürokratları, muhtarlar ve Foçalılar katıldı.

İZTAŞIT ile toplu ulaşıma yüksek standart

Başkan Soyer, 28 Aralık 2019’da İZTAŞIT’ın ilk uygulaması yapılan Seferihisar’da, İzmir’in toplu ulaşımında önemli bir milada tanıklık edildiğini ifade eden Başkan Soyer, “ESHOT denetimi altında, ekonomik, konforlu ve engelsiz toplu ulaşım hizmetini İzmir’in tüm çevre ilçelerine taşıma sözünü vermiştim. İZTAŞIT artık Yeni Foça’da. İZTAŞIT, ilçelerimizde bireysel taşımacılık yapan esnafımızın kooperatifler aracılığıyla kentimizin toplu ulaşım ağına dahil olduğu çok değerli bir proje. İZTAŞIT sayesinde Yeni Foça’daki toplu ulaşıma yüksek standartlar ve kurumsal bir kimlik gelecek” dedi.

“İzmirim Kart ile seyahat etme imkanı geliyor”

Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile S.S. 49 No'lu Yeni Foça Birlik Kooperatifi arasında imzalanan sözleşme ile “Gittiğin Kadar Öde” ve “A” tarifeleriyle Yeni Foçalıların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal gücüyle buluştuğunu söyleyen Başkan Soyer, “İzmirim Kart’la seyahat edebilme imkanı geliyor. Böylelikle 60 ve 65 yaş grubu hemşerilerimiz, engelli vatandaşlarımız, öğrenciler ve öğretmenler, ücretsiz veya indirimli toplu ulaşım haklarından yararlanabilecek. Yeni Foçalılar, İzmirim Kart sayesinde il genelindeki aktarma sisteminden de faydalanacak” dedi.

“Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz”

Başkan Soyer, göreve geldiği 5 yılda 500 yeni otobüs hedefi koyduğunu hatırlatarak, “İZTAŞIT ve İZULAŞ araçlarıyla toplu ulaşım ağına dahil edilen yeni araç sayımız, 616’ya ulaştı. İzmir’de ihtiyaç duyulan bölgelere 60 yeni otobüs hattı açtık. ESHOT Genel Müdürlüğümüz, halen kent genelinde toplam 390 hatta bin 300’e yakın otobüsle hizmet veriyor. Pandemiye, depremlere, sellere, ekonomik krize ve ülkemizin yaşadığı tüm felaketlere rağmen İzmirlilere verdiğimiz sözleri bir bir, adım adım yerine getiriyoruz ve buna devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Başkanımız biz sizden razıyız siz de bizden razı olun”

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ise “Merkezi hükümet mazota zam getiriyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız ekmek sağlıyor. Başkanımız biz sizden razıyız, siz de bizden razı olun. Altyapıda her zaman bize destek olan, yıllardır girilmemiş sokaklara giren, parti gözetmeksizin herkese yardım eli uzatan Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı