Bakan Kurum: “Finansın kalbi ‘İstanbul Finans Merkezi’nde atıyor olacak” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Bakan Kurum: “Finansın kalbi ‘İstanbul Finans Merkezi’nde atıyor olacak”

DEREN KOCAMANOĞLU-15.04.2023-HİBYA- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu haber 15 Nisan 2023 - 9:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bakan Kurum’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Finans piyasalarımızın rekabet gücünü artıracak, daha da yukarıya taşıyacak İstanbul Finans Merkezimizde tam 50 bin kardeşimiz burada çalışacak, istihdam edilecek. İstanbulumuzun, bölgemizin istihdamına katkı sağlayacak bir proje olacak. Burası aynı zamanda İslami finans piyasalarına da yön verecek en kapsamlı ve en etkin hizmetleri sunacak. Proje ile yerli, yabancı finans şirketleri bu ofislerimizde hizmet verecek. Halka arz olacağı zaman burada hem ulusal hem de uluslararası bankalar, finans kuruluşlarıyla görüşmeler yapılacak. Finansın kalbi finans merkezinde atıyor olacak.

İstanbul Finans Merkezi’nde Hazine ve Maliye Bakanlığımızla ortak bir çalışma yürüttük, protokol yaptık. Protokol çerçevesinde Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz, İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ve Türkiye Varlık Fonu ile birlikte çalıştık ve süreci hamdolsun tamamladık. Şu an bu stratejik projenin yatırım değeri güncel rakamlar itibarıyla 65 milyar lirayı bulmuştur. Finans merkezi içerisinde akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet verdiği bir projedir. Bu proje içerisinde 1,4 milyon metrekare ofis alanı var.”

Hibya Haber Ajansı