Bakan Karaismailoğlu: “İstanbul’a hizmet aşkımız bitmeyecek” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Bakan Karaismailoğlu: “İstanbul’a hizmet aşkımız bitmeyecek”

SÜMEYYE YALÇIN – 04.04.2023 – HİBYA – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu’nda basın açıklaması yaptı.

Bu haber 04 Nisan 2023 - 9:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bakan  Karaismailoğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Devletimiz ve milletimiz birlik oldu. Örnek bir dayanışmayla hem canlarımızı kurtarmak hem de yaralarımızı sarmak için zamana karşı yarıştık. Çalışmalarımızız aynı azimle sürdürmeye devam etmekteyiz.

Depremin sebep olduğu izleri hızla ortadan kaldırıyoruz. Açılan yaraları hızla iyileştireceğiz.

Acil gündemimiz deprem bölgesi olmakla beraber Türkiye genelinde yapımları devam eden tüm projelerimizde çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Bizler vatandaşımızın yolunu açacak, geleceğini aydınlatacak, hayatını kolaylaştıracak ne varsa milletimize neyin sözünü verdiysek yapmaktayız.

20 yıldır verdiğimiz uğraşlar sonucunda ortaya çıkan büyük ve güçlü Türkiye çok şükür verdiğimiz sözleri tutmaya da acil ihtiyaçları gidererek vatandaşına derin bir nefes aldırmaya da muktedirdir. Bizler afette de pandemide  de iyi günde de vatandaşımızın hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye, her türlü zorluğu aşabilecek güçtedir. O nedenle depremzedelerimizin yaralarına merhem olmayı ve ülkemizin geleceğini aydınlatmayı da en hızlı doğru biçimde sürdürmeye devam edeceğiz.

İstanbul'da yapımı biten projelerle raylı sistem 380 kilometreye yükselecek. İBB'den yüzde 5 seviyesinden devraldığımız Başakşehir-Kayaşehir Metro hattını kısa zamanda yüzde 100 seviyesine getirmenin gururunu yaşıyoruz.

İBB sorumluluğunda olan ihaleleri yapılan Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda tamamlanma oranı sadece yüzde 5'tir. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerle İstanbul'u marka şehre dönüştürdük. İstanbul'a hizmet aşkımız hiçbir zaman bitmeyecek.

Proje ve yatırımlarımız devam edecektir. 100 yılda tamamlanacak projeleri böylesi kısa süreye sığdırdık. Milletimizin bize güveni en büyük gücümüz oldu. Güvenden aldığımız güçle millete umut olmaya devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı