Altun: “Cumhurbaşkanımız, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçekleşmesine geçit vermedi” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Altun: “Cumhurbaşkanımız, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçekleşmesine geçit vermedi”

DEREN KOCAMANOĞLU-12.04.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçekleşmesine geçit vermedi.” dedi.

Bu haber 12 Nisan 2023 - 10:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, FETÖ ile Uluslararası Alanda Mücadele Sempozyumu'nda konuştu.

Altun’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“FETÖ elebaşı militanlarına ülkenin bütün kurumlarının can damarlarında mevcudiyetlerini hissettirmeden çok ilerilere gitmeleri talimatını vermiştir. Tüm kurumlarda güç ve kuvveti kendi cephelerine çekmek FETÖ’nün her zaman en temel amacı olmuştu. Bu örgüt ‘Amaca götüren her yol mubahtır’ anlayışıyla kendi çıkarları için yıllarca bu ülkeye ve millete türlü tezgahlar kurdu, kumpaslar düzenledi, ihanetler içine girdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçekleşmesine geçit vermedi. FETÖ’nün niyetini ifşa eden ve karanlık işler çevirdikleri düzene çomak sokmak için çaba sarf eden lider de yine Sayın Cumhurbaşkanımız oldu.

Kapsamlı FETÖ temizliğinde sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan örgüt militanlarına geldiğinde gözü dönmüş teröristler hepimizin şahit olduğu üzere son çare olarak darbe girişimine başvurdu. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da kurtuluş için sarıldığı bu ip de hamdolsun kendi ayaklarına, boğazına dolandı. O gece Allah’ın yardımı, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletin dirayetli, kararlı, dik duruşuyla FETÖ’nün darbe görünümlü işgal girişimi bertaraf edildi, bu girişime hamdolsun geçit verilmedi.

Katliamda, canilikte, kumpasta sınır tanımayan bu kanlı örgüt aynı zamanda sınır aşan bir yapılanma içinde varlık gösterme çabası içindedir. Bu yönüyle FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür. Geniş bir alana yayılan bu uluslararası terör örgütüne karşı hiç kuşkusuz uluslararası bir mücadele elzemdir.

Bir terör örgütüyle mücadele adına başka bir terör örgütünü desteklemek, himaye etmek küresel terörizm ateşini yakmaktan başka bir şey değildir. Bugün Batı’da terör örgütü PKK, PYD’ye sahip çıkıldığı gibi FETÖ’ye de kol kanat gerildiğini görüyoruz.

Radikalleşmeyle mücadele içinde olduklarını söyleyen Batılı devletler, sistematik radikalleşme fabrikası FETÖ terör örgütünün faaliyetleri konusunda üç maymunu oynuyor.

Uluslararası kamuoyu ve devletler FETÖ tehdidine karşı gerekli adımları atmalıdır. Bu terör örgütüyle mücadelede Türkiye ile daha fazla iş birliği yapmalıdır. Aksi takdirde Türkiye yerine bir terör örgütünü tercih etmenin oluşturacağı güvenlik sorunlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklardır.”

Hibya Haber Ajansı