Akşener ve İmamoğlu, muhtarlarla iftarda buluştu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Akşener ve İmamoğlu, muhtarlarla iftarda buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan muhtarlar ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Bu haber 11 Nisan 2023 - 20:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dr. Dilek İmamoğlu da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftarda İmamoğlu’na eşlik etti. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftar programında, sırasıyla; İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Tüm İstanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İmamoğlu ve Akşener birer konuşma yaptı.

Akşener: “Bu dümenleri çözeceğiz”

Akşener, muhtarın ülke içindeki önemine yönelik kendi yaşamından kesitler sunarak, “İki başkanımız konuştu. Ben hem eski bir İçişleri Bakanı olarak hem de muhtarlığın gençliğinde, çocukluğunda ne manaya geldiğini bizzat tecrübe etmiş bir kişi olarak konuşuyorum. Şimdi esas mesele ne? Para düzeltilir. İmkanlar sağlanır. Her şey olur. Şimdi, bir siyasi partinin, yani AK Parti'nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler. Bu dümenleri çözeceğiz biz. Asıl mesele budur” diye konuştu.

İmamoğlu: “Muhtarların artık İBB’de daire başkanlığı var”

“Göreve geldiğimizde ilk günden bu yana, İBB olarak, muhtarlarımızla çok sağlam bir diyalog, çok sağlam bir ilişkiyi kurmak ve onlarla beraber sahada olma konusunda özenli bir gayret gösterdik” diyen İmamoğlu, her ilçe ve mahalle ziyaretinde mutlaka muhtarları da davet ettiğinin altını çizdi.

İmamoğlu, “Muhtarlarımızın bizimle beraber olması, bizi sahada güçlendiriyor” diyerek, şunları kaydetti:

“Daha önce ‘müdürlük’ diye tariflenmiş muhtarlık müessesesi, artık İstanbul'da bir ‘daire başkanlığı.’ 2022 yılında 8 milyon lirayla başlayan bütçesi olan daire başkanlığımız, bu yıl 59 milyon liranın üzerinde bir bütçeyle muhtarlarımıza hizmet sunacak.”

Merkezi idare ve yerel yönetimlerin, muhtarlıkların sorunlarının çözümü noktasında ortak çalışması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Her vatandaşın ilk sıkıştığı ya da bir ailenin kendini yalnız hissettiği, çaresiz hissettiği bir anda en yakınında çalacağı kapı, muhtarlarımız. O bağlamda göreve geldiğimiz ilk ramazan ayında, bütün muhtarlarımıza ciddi sayıda Ramazan desteği konusunda dağıtım yaptık. Ben, bize aracı olan veren elin alan eli görmediği bir sistem içerisinde özenli davrandığına inandığım ve bizimle iş birliği yapan bütün muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geldiğinde nasıl bir güç olduklarını İstanbul seçimlerinden biliyorum”

İmamoğlu, önümüzde bir seçim süreci olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

“13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, memleketin bütün demokrasi unsurlarını hak ettiği yere taşıyacak örnek çalışmaların en yüksek savunucusu olacak. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve burada bizimle beraber bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendinin bir araya geldiğinde, nasıl bir güç olduğunu en iyi bilenlerden birisiyim. Zira İstanbul seçiminde, vatandaşını düşünen, vatandaşıyla konuşan, vatandaşını incitmeyen bir kavramla hem o dönemin kampanyasını yürüten hem de İstanbul'da önemli bir demokrasi zaferi elde edilmesine imza atan bir birlikteliktir bu.”

“Aynı birliktelik, şimdi daha güçlü”

“İşte aynı birliktelik, şimdi daha güçlü” diyen İmamoğlu, “Çünkü, 4 yılı aşkın süredir, belediyelerde elde ettiğimiz başarı ve özellikle bizleri de yanlarına katarak, güçlendirilmiş bir modelle hem Ankara Belediye Başkanımız Mansur Yavaş hem de bizler, bu sürece destek olarak, çok güçlü bir şekilde seçime giriyoruz. Açıkçası ben, İstanbul'daki muhtarlarımızın elini vicdanına koyarak, bizleri takip ederek, en üstün demokrasi yönünde kararlarını verme konusunda kendi iradelerini ortaya koyacağını düşünüyorum. Bu bir siyasi propaganda konuşması değil. Bunun adı aslında, memleket geleceği adına, herkesin elini taşın altına koyma meselesidir” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı