Akşener: ‘’Bu 200 lirayla bir kilo kıyma alabiliyor musunuz?’’ | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Akşener: ‘’Bu 200 lirayla bir kilo kıyma alabiliyor musunuz?’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik Samsun ziyaretinin ardından Bolu’da açıklamalarda bulundu.

Bu haber 14 Nisan 2023 - 14:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bolu’da kent merkezini ziyaret eden Akşener, kendisini karşılayan kalabalıkta vatandaşlara seslendi.

Konuşması esnasında kendisine eşlik eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ev sahipliği için teşekkür eden Akşener, Bolu’da olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek sözlerine başladı.

‘’15 mayıs sabahı güneşin ısıttığı bir türkiye’ye gözümüzü açacağız’’

28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin önemini vurgulayan Akşener, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin Parlamenter Sistem’e geçmek için son seçim olduğunun altını çizerek; ‘’Ya bu ucube sistemin devamına ‘evet’ denilecek ya da bu ucube sistemin attaya gitmesine ‘evet’ denilecek. 15 Mayıs sabahı ya tek adam sistemine uyanacağız ve KPSS’ye girip 82 puan alıp sonra da Ak Parti’nin bünyesinde ayısı, dayısı olmadığı için 52 puanlık Ak Partili birisinin çocuğuna 82 puanla kaybeden çocuklarımızın umutlarını yok edeceğiz ya da 15 Mayıs sabahı uyandığımızda ucube sistem gitmiş olacak. Hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilmek üzere yola çıkılmış olacak ve yargının bağımsızlığı, ekonominin yandaşların elinden çıkıp gerçekten istihdamın öne konduğu, işsizliğin giderildiği; yolsuzluğun, hırsızlığın, çarpmanın, çırpmanın yok edildiği; çarpandan, çırpandan, hırsızlık yapandan yargı eliyle hesap sorulduğu ve güneşin Türkiye’yi ısıttığı bir Türkiye’ye gözümüzü açacağız inşallah.’’ diye konuştu.

‘’Bu 200 lirayla bir kilo kıyma alabiliyor musunuz?’’

Ak Parti iktidarının 2023 Seçim Beyannamesi’ne eleştiride bulunan Akşener, beyannamede geçen vaatlerin bundan 21 yıl önce de söylendiğinin altını çizerek elindeki 200 Türk lirasını vatandaşlara göstererek; ‘’Bu 200 lira, Türkiye’nin en büyük parası 200 lira. Bir kilo kıyma alabiliyor musunuz? Kıyma ne kadar oldu? Ya kasaplarda 320, marketlerde 270’le 300 arası. Çocuklarımız aç uyuyor, aç. Çocuklarımızda bodurluk başladı.’’ dedi.

‘’Yardım değil, hak dağıtıyorlar’’

Millet İttifakı Belediye Başkanlarının çalışmalarıyla ülkedeki yoksulluğun hafifletilmeye çalışıldığını belirten Akşener; ‘’Allah razı olsun Millet İttifakı’nın Belediye Başkanlarından. Sosyal belediyecilik nasılmış gösterdiler. Hem Bolu’da hem İstanbul’da hem Ankara’da hem diğer yerlerde sosyal belediyecilik nasıl yapılırmış gösterdiler. Kimselerin gözüne sokmadan yardım yapıyorlar. Kimselere duyurmadan, ‘Sağ elin verdiğini sol el görmesin.’ diyerek yardım yapıyorlar. Yardım değil, hak dağıtıyorlar. Sosyal adaleti, sosyal belediyeciliği hayata geçiriyorlar.’’ dedi.

‘’Çoluğunu, çocuğunu bir noktaya getirebilmek için organını satanlar var bu ülkede’’

Konuşması esnasında bir vatandaşın yoksulluktan kaynaklı insanların kanlarını parayla satmasını söylemesi üzerine Akşener; ‘’Çok üzüldüm. Yani para karşılığı biliyorum çoluğunu, çocuğunu bir noktaya getirebilmek için organını satanlar var bu ülkede. 15 Mayıs sabahı bunların hepsini ortadan kaldıracağız. 15 Mayıs sabahı düşmanlıkla elleri kolları bağlanan belediyelerimizin daha iyi iş yapmasını sağlayacağız. 15 Mayıs sabahı işsiz gençlerimizin iş bulmasını sağlayacağız. Emeklilerimizin maaşını en düşük maaşını inşallah asgari ücret kadar yapacağız. Asgari ücreti açlık sınırından yukarı çıkaracağız.’’ dedi.

Hibya Haber Ajansı