“Afrika’yı borç tuzağına düşüren Çin değildir” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

“Afrika’yı borç tuzağına düşüren Çin değildir”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Afrika ülkelerinde yaşanan borç tuzağının kaynağı olmadığını belirtti.

Bu haber 10 Nisan 2023 - 15:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Afrika ülkelerinde yaşanan borç tuzağının kaynağı olmadığını belirtti.

Wang, günlük basın toplantısında, son zamanlarda ABD ve Dünya Bankası’ndan bazı yetkililerin Afrika’nın borç sorunu hakkında Çin’i suçlamalarını değerlendirdi. Wang, ABD ve Dünya Bankası’ndan yetkililerin iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Wang, “Çin, daima Afrika ülkeleri dahil gelişmekte olan ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişmelerine destek vermek için çaba harcıyor ve eşitlik ile karşılıklı yarar ilkeleri temelinde gelişmekte olan ülkelerle yatırım ve finansman iş birliğini yürütüyor. Çin, Afrika ülkelerinde yaşanan borç tuzağının kaynağı değildir, ancak Afrika ülkeleri dahil gelişmekte olan ülkelerin yoksulluk tuzağından kurtulmasına yardımcı olan bir ortaktır.” dedi.

Wang, başını ABD’nin çektiği Batılı ülkelerden bazı siyasetçilerin çeşitli söylem tuzakları uydurarak, Çin ile gelişmekte olan ülkeler arasındaki iş birliğini bozmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı