Farklı ülkelerden siyasi liderler Xi’nin konuşmasını övdü | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Farklı ülkelerden siyasi liderler Xi’nin konuşmasını övdü

Farklı ülkelerden çok sayıda siyasi parti yetkilisi, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin Komünist Partisi (ÇKP) ve Dünya Siyasi Partileri Üst Düzey Diyalogu’nda yaptığı konuşma

Bu haber 18 Mart 2023 - 12:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Farklı ülkelerden çok sayıda siyasi parti yetkilisi, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin Komünist Partisi (ÇKP) ve Dünya Siyasi Partileri Üst Düzey Diyalogu’nda yaptığı konuşmayı övgüyle değerlendirdi ve Xi’nin konuşmasının, ÇKP’nin diğer ülkelerden siyasi partiler ve teşkilatlarla birlikte dünyanın refaha kavuşmasını hızlandırmaya hazır olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Nijerya’da iktidardaki Tüm İlericiler Kongresi’nin Ulusal Sekreteri Iyiola Omisore, Xi Jinping’in konuşmasında “halka öncelik” kuralına vurgu yaparak modernleşmede halkın rolüne dikkat çektiğini ve ÇKP’nin modernleşme inşası sürecinde halkın çıkarını her şeyin üzerinde tuttuğunu hatırlattı.

Omisore, Xi’nin Çin’in diğer gelişmekte olan ülkelerin gelişmesini hızlandırarak sanayileşme ve modernleşme süreçlerine yardım edeceği ifadesinin, kendisinde derin bir izlenim bıraktığını kaydetti.

İtalyan Komünist Partisi Genel Sekreteri Marco Rizzo, Xi Jinping’in konuşmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, halkın çıkarının rakamlarla hesaplanamadığını, mutluluk duygusuyla ölçülebildiğini söyledi. Her ülkenin, halkının çıkarlarını kendi koşulları temelinde farklı modellerle gerçekleştirilebileceğini kaydeden Rizzo, son yıllardır Çin liderinin birçok ülkeyle dayanışma içinde güçlü ilişkiler kurmasının, barışçı ve kapsayıcı gelişmenin hızlandırılması için hayati önem taşıdığını dile getirdi.

İran İslam Koalisyonu Partisi Genel Sekreteri Esedullah Badamçiyan, Çin’in halkın mutluluğunu artırmak için çaba göstermesinin, sadece kendi halkına değil tüm dünyaya yarar getirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in küresel kalkınma için doğru bir yol ortaya koyduğunu hatırlatan Badamçiyan, Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve Küresel Uygarlık İnisiyatifi’nin mutlu, barışçıl ve huzurlu bir dünya kurulmasını amaçladığını kaydetti.

Pakistan, Nepal ve Kolombiya’dan siyasi partilerin liderleri de Xi Jinping’in konuşmasını övgüyle değerlendirdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı