Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Bağışçılar Konferansı’na katılacak | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Bağışçılar Konferansı’na katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Mart’ta Brüksel’de düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı’na çevrimiçi olarak katılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konferansa fiziki olarak katılım sağlayacak.

Bu haber 19 Mart 2023 - 12:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

“Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç tarafından 20 Mart 2023 tarihinde Brüksel’de Uluslararası Bağışçılar Konferansı düzenlenecektir. Söz konusu Konferans, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında dayanışma ve destek niteliği taşımaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız anılan Konferans’ın açılışına çevrimiçi katılmak suretiyle hitapta bulunacaklardır. Sayın Bakanımızın da Konferans’a fiziken iştirak ederek, taahhüt oturumunda konuşma yapmaları öngörülmektedir.

Konferans çerçevesinde, Hükümetimiz öncülüğünde ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), AB ve Dünya Bankası’nın desteğiyle hazırlanan “Türkiye Deprem Toparlanma ve Yeniden İmar Değerlendirmesi” (TERRA) raporu hakkında katılımcı ülke ve uluslararası kuruluşlara bilgilendirmede bulunulacaktır. TERRA raporu, depremin oluşturduğu tahribat ve kayıplara ilişkin tespitlerde bulunurken, sürdürülebilir, çevreyle uyumlu ve daha dirençli bir toparlanma ve yeniden imar vizyonu da sunmaktadır. Konferansta katılımcıların buna yönelik taahhütlerde bulunmaları beklenmektedir. Sayın Bakanımızın anılan Konferans marjında ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi planlanmaktadır.”

Hibya Haber Ajansı